marți, 22 septembrie 2020

Romașcanu: „Valul de simpatie față de PNL trebuie temperat cu cifre și informație corectă”

Emoția de după alegerile prezidențiale, încă prezentă în rândul opiniei publice, face ca românii să nu sancționeze încă prestația guvernamentală a Partidului Național Liberal, spune PSD Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt al organizației județene a Partidului Social Democrat.

„Vedem că lucrurile merg din rău în mai rău; lumea va simți acest lucru, dar există încă un val de simpatie către domnul Iohannis care se răsfrânge asupra PNL, care nu poate fi contestat, dar în același timp trebuie temperat cu cifre și cu informație corectă. Emoția încă există în societatea românească, dar lucrurile trebuie spuse pe nume și chiar dacă cifrele sunt plictisitoare și nu fac audiență sau nu vând ziare, totuși ele trebuie puse în atenția publicului, pentru că acestea stau la baza influenței vieții românilor. Vreau să vă spun neapărat aceste cifre, pentru că domnii de la guvernare continuă să-și justifice nereușitele prin <moștenirea grea>”, a spus acesta vineri, la o conferință de presă a PSD Buzău.

Romașcanu a trecut în revistă câteva dintre cheltuielile guvernului Orban pe care social-democrații le consideră nejustificate: „S-au plătit două miliarde în avans la achiziția de rachete Patriot; nu obliga nimeni să se întâmple acest lucru. S-a plătit un miliard datoria la frații Micula; de ce a trebuit să le dea banii sponsorilor de partid? Pentru că, pe acel val de simpatie, orice măsură, oricât de tâmpită ar fi fost, ar fi fost acceptată de public. Și au profitat și au făcut-o. Două miliarde lei pe rambursări de TVA pe cifre neverificate; pentru că statul, când rambursează trebuie să vadă și ce are de primit și atunci se fac compensări înainte de a se face rambursări. 1,8 miliarde lei au fost plăți către Programul Național de Dezvoltare Locală, în proporție de 90 la sută către primăriile PNL, în contextul în care PNL are doar o treime dintre primari. Un miliard pentru achiziții publice, de la consumabile până la limuzine, s-au făcut la finalul anului. Un miliard lei plăți către Agenția Națională pentru Restituirea Proprietăților; nu există nicio situație clară pentru ce s-au plătit banii aceștia. Și, în plus față de aceasta, noi, în fiecare lună, încasam cu 2,7 miliarde de lei mai mult decât în luna similară a anului precedent; în momentul în care au preluat dumnealor guvernarea, au scăzut brusc, cu cinci la sută, încasările pe noiembrie și decembrie comparativ cu anul anterior”.

Mai mult, în OPINIA de luni.   

3 COMENTARII

  1. „Valul” e un fenomen natural stârnit de vânt, nu de „vânturile” structurilor statului subteran(președinte, șefi de inteligence, instituții de forță, justiție, ong-uri soroșiste). De acolo emană eliminarea, decăderea și compromiterea publică a forțelor naționale, ca să se ridice din nimic forțele antinaționale, sub care se amplifică drenarea banilor în afară, scutirea firmelor străine de taxe, deposedarea de resursele naturale și terenuri fertile, despădurirea, supra îndatorarea, depopularea, deromânizarea leadership-ului, austeritatea, sărăcirea populației, debusolarea, anularea minimei solidarități și coeziuni sociale, pregătirea dezmembrării teritoriale. Poate că știe și Romașcanu, dar nu își asumă riscul de a spune public din instinct de conservare, limitându-se la „viziunea vizuinii” politrucului de partid care mai speră într-un nou mandat, ca să ce?…

  2. Nu domnule Romascanu valul de simpatie a PNL a venit pe deciziile dvs. de a nu combate minciunile spuse de PNL+PDL si Iohannis. Nu ati iesit public in toate judetele tarii sa aratati ca mint si sa prezentati realizarile cit si alte probleme pt. a combate ce spun acestia.. La centrul partidului la fel fosti ministru nu ies sa spuna si sa combata minciunile spuse de ei. Singurul fost ministru care iese este cel de la munca, toti fosti ministri trebuie sa ias apublic.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!