Politic

Romașcanu și-ar dori să rămână în continuare la Ministerul Culturii

Rocada premierilor nu este singura schimbare majoră care se face, iar discuțiile cu adevărat intense din coaliția de guvernare se poartă în privința celor ce vor prelua mai multe ministere. Lucian Romașcanu, aflat la al doilea mandat la Cultură, spune că și-ar dori să își păstreze postul, pentru a continua proiectele inițiate și cele aflate la stadiul de discuții deocamdată. Acesta a mărturisit că a făcut tot ceea ce a putut la cârma Ministerului Culturii, dar schimbarea sa ține de alți factori politici și va accepta decizia luată în sânul coaliției.

„În ceea ce privește negocierile, nu sunt implicat personal. Eu pot să vă spun un singur lucru: sunt la al doilea mandat în fruntea Ministerului Culturii. Am făcut tot ceea ce am putut și tot ceea ce m-am priceput ca să pot duce acest domeniu înainte și să luăm măsurile cuvenite. Am avut un buget cu 45 la sută mai mare anul trecut, cu 20 la sută mai mare anul acesta (…) Din punctul meu de vedere, am dus mandatul cât am putut de bine. Decizia mai departe este una politică și nu pot să fac decât s-o accept. (…) E o zicere a oricărui ministru: n-am dat concurs pentru acest post. Odată ce ajungi într-o asemenea demnitate, singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să faci tot ce poți să-ți duci cu onoare și succes la sfârșit mandatul. Și mandatul la sfârșit ajunge prin decizie politică”, a arătat acesta, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Palatul Victoria.

Ministrul a adăugat că, deși a inițiat foarte multe proiecte și și-ar dori să le ducă la bun sfârșit, în cazul în care va fi numit un alt ministru al Culturii, va avea un dialog cu succesorul său. Lucian Romașcanu a spus că este un om disciplinat și va accepta fără probleme decizia coaliției, indiferent care va fi aceasta.

„Vă mărturisesc la modul cel mai sincer că nu am vrut să intru într-un asemenea dialog. Negocierile se poartă în coaliție, nu fac parte din echipa de negocieri. Sunt extrem de disciplinat și atunci, ce mi se va spune voi face mai departe. În precedentul meu mandat, am terminat mandatul pe data de 29 ianuarie și am stat până la ora 23.00 la serviciu. Voi face la fel acest lucru dacă va fi să se termine. Dacă nu, în continuare, până când, sigur, la un moment dat, va trebui să se termine și acest mandat. (…) Sunt senator de Buzău. Înainte de a veni la conducerea ministerului, am fost liderul grupului PSD din Senatul României. Există opțiuni, demnitatea de senator este extrem de importantă, deci ce să fac aș avea”, a mai spus Lucian Romașcanu, care este și președintele organizației județene a Partidului Social Democrat.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker