Sport

România vs Grecia, la Sala Sporturilor

Cât costă un bilet la meciul de 50.000 de euro

Meciul, mai degrabă de palmares pentru selecționata de handbal a României, duminică, la Sala Sporturilor Romeo Iamandi. Tricolorele sunt deja calificate la europene, ultima partidă din această campanie neavând miză pentru economia grupei de calificare. Întâlnirea a stârnit totuși interes la nivel local, întrucât municipalitatea va contribui cu 264.000 lei pentru organizarea acestui eveniment. Proiectul a născut, în momentul validării, destule discuții în miniparlamentul local, cei care s-au opus argumentând că Grecia o țară unde mingea se aruncă mai degrabă la coș, nu constituie un adversar puternic, astfel că afișul partidei nu va fi foarte atractiv.

Meciul de duminică va veni după o altă întâlnire destul de facilă pentru naționala tricoloră, cea cu Bosnia. Partida, una mai degrabă de sparring cu selecționata elenă, aduce totuși echipa reprezentativă a României la Buzău, eveniment de care orașul nu se bucură foarte des. Ultimul joc oficial al  tricolorelor în Sala Romeo Iamandi s-a consemnat în 2018, atunci când fetele noastre, antrenate de Ambros Martin, dispuneau de Portugalia cu 32 la 28. Lusitanele erau codașe în clasament și încheiau campania de calificare fără niciun punct.

Buzăul a trimis două jucătoare la națională, poate și grație faptului că meciul se joacă în Sala Sporturilor Romeo Iamandi. Daria Bucur este o obișnuită a lotului indiferent de antrenor, în timp ce Andra Moroianu, considerată încă o speranță, a avut prezențe sporadice la echipa națională.

În tur, România a dispus clar de Grecia, 32-20. Era al doilea meci al preliminariilor pentru Euro 2024, după ce la debut echipa lui Florentin Pera dispusese copios de Bosnia, 49-17.

Turneul final al Campionatului European va fi găzduit de Austria, Ungaria și Elveția și va beneficia de participarea a 24 de naționale. Se va juca în Basel, Innsbruck, Viena și Debrecen. Patru naționale – Norvegia (campioana en-titre), Austria, Ungaria și Elveția – sunt deja calificate.

Biletele pentru partida dintre România și Grecia costă 30 de lei. Meciul va începe de la ora 19.00.

Articole similare