Cultură

Analia Selis, popas la Buzău cu „Tango Autentico“

Buzăul se află pe lista Analiei Selis şi a invitaţilor săi pentru turneul naţional „Tango Autentico”, care va avea loc în perioada 10 mai-8 iunie. Artista va poposi la Cafeneaua artiștilor, de la ora 20.00, în data de 7 iunie. Turneul marchează 20 de ani de carieră artistică în România şi 10 ani de când solista de origine argentiniană Analia Selis şi-a dedicat întreaga activitate tangoului, dăruind publicului o serie de proiecte concepute în jurul celui mai pasional gen muzical, informează organizatorii.

Este  un eveniment organizat de Asociaţia Culturală „Analia Selis” și  va cuprinde recitaluri în formulă de trio şi concerte simfonice, derulate în Bucureşti, Ploieşti, Arad, Jimbolia, Brăila, Făgăraş, Craiova, Botoşani, Bacău, Iaşi, Oneşti, Buzău, Hunedoara, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureş.

Repertoriul combină tangouri celebre argentiniene precum „El choclo”, „La cumparsita” sau „Libertango”, alături de piese de tango interbelic românesc, ca „Nunuţo”, „Ce faci astă seară tu?”, „Habar n-ai tu”.

Alături de Analia Selis vor urca pe scenă doi invitaţi din Argentina, apreciaţi în lumea tangoului. Este vorba despre Julian Caeiro (pian şi aranjamente muzicale) şi Damian Foretic (bandoneon).

Stabilită din anul 2003 în România, după studii muzicale urmate în ţara sa natală (Argentina) şi la Longy School of Music – Boston (SUA), Analia Selis a fost iniţial apreciată ca interpretă de pop latino-american şi a devenit cunoscută publicului român după obţinerea premiului al III-lea la Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur” din anul 2004. Din 2014, Analia a ales o nouă cale de exprimare artistică, respectiv tangoul, genul muzical fascinant şi pasional născut în Argentina.

Într-un parcurs artistic construit, aşadar, între ţara în care s-a născut şi ţara de adopţie, Analia Selis a dăruit publicului român proiecte în care cele mai cunoscute tangouri – semnate de mari compozitori ca Astor Piazzolla, Carlos Gardel sau Sebastian Piana – au fost interpretate în mod tradiţional, aşa cum se cânta pe vremuri în Argentina.

Ca urmare a succeselor sale, Analia a fost invitată să concerteze cu mari orchestre din Elveţia, Cehia, Lituania, Argentina sau alături de ansambluri ca Gaudeamus Quartet ori Contempo Quartet. De asemenea, a urcat pe scena unor importante festivaluri muzicale: Festivalul Internaţional „George Enescu” (România), Radio Song Festival (Beijing, China), Kammermusiktage Barth Festival (Germania), Das Einzigartige Crossover Festival (Elveţia), Festivalul şi Concursul Internaţional de Violoncel de la Klaipeda (Lituania), Concentus Moraviae Festival (Cehia) ş.a.

Articole similare