marți, 22 septembrie 2020

Romanescu: ,,Voucherele pentru achiziţionarea de echipament sportiv pentru copii vor creşte numărul sportivilor legitimaţi la cluburi”

Copiii născuţi în perioada 1 ianuarie 2005 – 31 decembrie 2014 care se vor legitima pentru prima dată la un club sportiv deţinător al certificatului de identitate sportivă emis de Ministerul Tineretului şi Sportului vor primi un ajutor financiar sub formă de vouchere, în cuantum de 300 de lei, pentru achiziţionarea de echipamente sportive, prevede o ordonanţă de urgenţă adoptată joia trecută de guvern. Actul normativ se referă la acordarea unui ajutor financiar sub formă de voucher pentru încurajarea şi sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanţă, în prima fază a acestui program fiind disponibile 30.000 de vouchere.

Sprijinul financiar se adresează copiilor din sistemul de învăţământ primar şi gimnazial în primul rând, pentru ca aceştia să poată practica un sport într-un cadru organizat şi sigur în contextul actualei pandemii. De asemenea, sportul va contribui la educarea şi formarea unei generaţii tinere pe baza valorilor pe care acesta le promovează: fair-play, respect, disciplină, spi­rit de echipă, şi mai ales un stil de viaţă sănătos. Nu în ultimul rând, prin îndrumarea copiilor spre sport şi practicarea lui în mod sistematic se asigură astfel şi creşterea bazei de selecţie pentru sportul de performanţă. Astăzi, în România, sunt legitimaţi 80.123 de copii, din care activi sunt 54.948, faţă de 95.083 (74.499 activi) legitimaţi la nivel de seniori, se arată pe site-ul Ministerului Tineretului şi Sportului.

„Guvernul a emis o ordonanţă de urgenţă care încurajează şi sprijină copiii pentru practicarea sportului de performanţă. Copiii născuţi în perioada 01.01.2005 – 31.12.2014, care se vor legitima pentru prima dată la un club sportiv, deţinător al unui certificat de identitate sportivă emis de Ministerul Tineretului şi Sportului, vor primi un sprijin financiar, sub formă de vouchere în ­va­loare de 300 de lei, pentru achiziţionarea de echipamente sportive. O măsură binevenită care sperăm să crească numărul sportivilor legitimaţi la cluburile spor­tive”, a scris deputatul Cristinel Romanescu pe pa­gina sa de Facebook.

Ajutorul financiar se acordă de către Ministerul Tineretului şi Sportului prin direcţiile judeţene pentru sport şi tineret, respectiv Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti. Cererea de acordare a voucherului se depune de către părintele sau tutorele legal la clubul sportiv la care se va legitima pentru prima dată copilul, urmând ca tot de la club să ridice voucherul, după aprobarea dosarului. Acesta se acordă pentru copiii care se legitimează pentru prima dată în cadrul unui club sportiv, începând de la data intrării în vigoare a acestei ordonanţe şi până la data de 30 noiembrie 2020.

Voucherul reprezintă venit neimpozabil, este no­minal şi netransmisibil, cu o perioadă de valabilitate de şase luni de la data tipăririi. Acest voucher va putea fi valorificat în magazine pentru cumpărarea de echipament sportiv în valoare de 300 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!