joi, 09 iulie 2020

Romanescu: ,,PNL Buzău, cel mai bun rezultat la alegeri din ultimii 30 de ani”

Conducerea organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal este mulţumită de scorul pe care l-a obţinut la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, mai ales în municipiu, a declarat, joi, la o conferinţă de presă, preşedintele PNL Buzău, deputatul Cristinel Romanescu. Acesta a remarcat faptul că scorul de duminica trecută a fost cel mai bun pe care l-au obţinut liberalii în ultimii 30 de ani în judeţ.

,,În ultimii 30 de ani, Partidul Naţional Liberal nu a avut niciodată un asemenea rezultat în raport cu Partidul Social Democrat; ştim cu toţii cât de roşu este acest judeţ, ştim cu toţii că PNL nu are decât opt primari, iar 79 sunt de la PSD, inclusiv în municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat şi în oraşul Nehoiu. Să nu uităm că, totuşi, aici există lideri marcanţi ai Partidului Social Democrat, care au avut pârghiile necesare să poată face ca lucrurile să funcţioneze şi, bineînţeles, clientelismul să meargă ca şi uns în toată această perioadă. Este dificil să lupţi împotriva unor asemenea lucruri, este greu să demonstrezi oamenilor că, de fapt, sunt minţiţi în continuare, că lucrurile nu stau chiar aşa cum se prezintă de fiecare dată. S-a spus că investiţiile sunt mari, că s-au adus bani, dar eu spun că din ceea ce trebuia să se vadă, inclusiv în municipiu, buzoienii nu au simţit dezvoltarea aceasta extraordinară pe care o tot spun cei de la Partidul Social Democrat”, a spus Romanescu.

El a mulţumit buzoienilor pentru încrederea pe care au acordat-o Partidului Naţional Liberal: ,,De aceea, la primul tur de scrutin al preziden­ţialelor, oamenii au sancţionat mai ales în municipiul Buzău, şi le mulţumesc. Dacă stăm bine să ne gândim, la alegerile europarlamen­tare primarul Toma a pierdut în faţa USR, şi iată că pentru a doua oară, înt-un timp foarte scurt, primarul Toma a pierdut alegerile în faţa PNL. Niciodată PNL nu a reuşit să se impună în municipiul Buzău. Astăzi, PNL a primit încrederea buzoienilor, le mulţumesc încă o dată pe această cale, că au avut încredere şi au încredere în conti­nuare în noi, că suntem în măsură să putem chiar transforma acest oraş şi întregul judeţ. Pentru că de 30 de ani acest judeţ este condus doar de PSD, oraşele şi comunele mari au fost conduse doar de PSD şi, cu mici intermitenţe nesemnificative, au avut conducerea Consiliului Judeţean aproape în permanenţă. Iată că astăzi a venit momentul în care buzoienii au sancţio­nat toate aceste derapaje, le mulţumim şi nu vrem să îi dezamăgim, şi sunt convins că în continuare vor sancţiona PSD; iar la turul doi de scrutin sperăm să avem un rezultat mai bun decât cel de la primul tur”, a mai spus preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal, deputatul Cristinel Romanescu.

La rândul său, prim-vicepreşedintele Erland Cocei a arătat că PNL a înre­gistrat la Buzău cea mai mare creştere faţă de rezultatele de la europarlamentare în comparaţie cu ceilalţi competitori politici: ,,În judeţul Buzău, PNL a obţinut, faţă de europarlamentare, o creştere aproape opt puncte, ceea ce procentual înseamnă o creştere de 35 la sută. PSD a crescut un punct, iar în rest USR a scăzut cinci puncte, de la 14 la 9, PMP a scăzut un punct, iar dacă adunaţi ALDE şi PRO România ce au făcut la europarlamentare, dă mai mult cu vreo două puncte şi ceva faţă de cee ce au făcut acum, cu susţinerea domnului Diaconu. Deci, practic, PNL şi, într-o mică măsură, PSD sunt singurele partide care au crescut faţă de europarlamentare. Iar PNL a crescut, procentual şi în puncte, foarte mult în şase luni”, a spus Cocei.

1 COMENTARIU

  1. Daca tot schimbati oamenii, alegeti unii curati, cu deschidere, care fie se califica la locul de munca, fie au ceva experienta. Puteti gasi oameni buni care sa vi se alature. Nu cadeti in capcana recent vopsitilor in galben dupa ce pana mai ieri preaslaveau rosii si anterior protocalii, galbenii, verzii si altii. Macar de ar fi buni profesionisti, dar acestia sunt cei mai slabi pregatiti in domeniul lor, cu slaba pregatire, sondati piata. Puteti gasi solutii bune, decente, mai ales ca acum aveti si aplombul necesar.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!