Monden

VIDEO / Robert Daniel Vlad și-a lansat prima piesă proprie

Are doar 15 ani, vine din Berca și a fost declarat, în primăvară, drept cel mai popular dintre cei trei participanți buzoieni la cea de-a doua ediție a Festivalului Național Concurs de muzică religioasă „Plânge măi­cuța la cruce”, organizat de interpreta Elena Sima, profesor etnolog. Acest premiu i-a dat curaj și până la lansarea propriei piese nu a mai fost decât un pas, buzoianul compunându-și prima melo­die luna trecută, cu care s-a prezentat la emisiunile de profil naționale și locale.

Robert Daniel Vlad, ,,micul informatician cu glas de aur” – cum l-a botezat presa locală -, a adunat aprecieri de la toți artiștii în emisiunile în care și-a cântat piesa proprie, ,,Trec peste Buzău călare” și, mai mult, și-a încercat norocul cu melodia despre plaiurile natale și la Antena Satelor, săptămâna trecută, în to­pul pieselor de 10.

Melodia vorbește des­pre un haiduc îndrăgostit, ce cutreieră plaiurile buzoiene călare și care își mână murgul repede ca să ajungă la mândra sa cu ochi albaștri, ,,frumoși ca marea, care-mi aduc alinarea”, care își spală rufele la râu. Mândra e orgolioasă, ,,îl seacă din priviri, dar nu vrea sărut că este prea tânără”, așa își prezintă iubirea tânărul buzoian. Și, pentru că ,,Buzăul e tulburat”, pleacă ,,acasă supă­rat”, de ,,focul sărutului” mândrei.

În primăvară, Elena Sima avea despre Robert Daniel Vlad numai cuvinte de laudă după festivalul la care acesta  a luat premiile pentru cea mai sensibilă interpretare și pe cel de popularitate. „Ne-am dorit să descoperim copii care au această interpretare melismatică, ornamentală, specială pentru biserică. Glasul lui a fost un  glas melismat, cald, specific acestui gen de muzică. E un copil foarte talentat. Au fost mulți copii talentați la categoria lui de vârstă și jurizarea a fost foarte strictă, pentru a se putea face departajare”, declara, pentru OPINIA, în luna mai, preșe­dintele Asociației „Dor de Dor”.

Concursul s-a desfășurat, ca și prima ediție, online, în perioada premergătoare Sărbă­torii Pascale, fiecare concurent prezentând juriului, printr-o filmare, interpretarea unei pricesne mai mult sau mai puțin cunoscută. Premiile au fost donate atunci copiilor nevoiași din comunitățile din care face parte fiecare artist.

Articole similare