Sport

Revirimentul Gloriei se lasă așteptat. Debutul lui Daniel Anca, stricat de Mioveni

Schimbarea băncii tehnice aduce, de multe ori, atât de mult așteptatele rezultate pozitive. Este o chestie aproape axiomatică, greu de explicat, mai ales atunci când tehnicienii nu au nici măcar timp să-și compună câteva fișe despre jucătorii pe care urmează să-i pregătească.

Din păcate, debutul lui Daniel Anca nu a fost unul de bun augur, Gloria poticnindu-se încă o dată cu Dacia Mioveni, trupă care a scos și anul trecut iepurele din joben, în Sala Romeo Iamandi.

Partida a început abrupt, cu Gloria distanțându-se rapid la 3 goluri, ecart liniștitor la prima vedere și care dădea speranțe unei săli arhipline. Cum-necum, oaspetele au revenit în joc, profitând, atac după atac, de nesincronizările din apărarea buzoiană. Mai mult, Vizuete și compania au trecut în două rânduri la conducere, 11-12 și 12-13. Lucrurile au revenit, însă, repede la normal,  gazdele  încheind primul mitan în avantaj, 17-15. Cu un public entuziast și un joc decent, cel puțin pe faza de atac, se părea că nimeni și nimic nu-i mai poate smulge Gloriei victoria.

Actul secund a fost unul de excepție. Din păcate, însă, pentru oaspete. Elevele fostului  intenațional Robert Licu au revenit imediat în meci, reușind să inducă temeri și celor mai optimiști dintre fanii Gloriei. Cu o apărare excelentă, și cu  ex-buzoianca Mîrcă reușind câteva parade ieșite din sfera verosimilului, Mioveniul a dominat tactic, conducând în mod constant la unul-două goluri. La polul opus, fetele de la Gloria au fost lipsite de inspirație în ambele faze, dând în dese rânduri senzația că pot repeta contraperformanța din ianuarie 2022, atunci când eșecul cu Mioveni atrăgea după sine demisia lui Aurelian Roșca.

Finalul a fost de-a dreptul dramatic, Buzăul egalând in-extremis, după ce fetele din Argeș conduseseră mai mereu cu două goluri, (27-29, 28-30, 29-31).  Plusul de experiență și-a spus cuvântul și în ultimele 10 secunde, Gloria reușind să anihileze ultimul atac al Mioveniului. Elevele lui Licu nu au găsit drumul spre gol, trăgând peste poartă, de pe loc, de la 9 metri, după ce timpul regulamentar expirase.

La final, un punct pe care puțini îl mai anticipau, sau două puncte pierdute în economia unui retur care se anunță infernal pentru Buzău.

În clasament, Gloria ocupă a patra poziție, cu 28 de puncte, la egalitate cu ocupantele  locurilor 2 și 3, Rapid și Bistrița-Năsăud. CSM conduce autoritar Liga Florilor, cu 34 de puncte. La două lungimi în spatele Gloriei, pe poziția a cincea, se situează Râmnicu-Vâlcea.

Iată și rezultatele celei de-a 12-a etape a întrecerii naționale:

• Măgura Cisnădie – CSM Galați 37-23

• HC Zalău – Minaur Baia Mare 24-30

• Gloria Buzău – Dacia Mioveni 33-3

• CSM Târgu-Jiu – Gloria Bistrița 23-33

• CSM Râmnicu-Vâlcea – SCM Craiova  34-34
(Meci disputat pe 11 ianuarie)

• Rapid București – Dunărea Brăila  37-29
(Meci disputat pe 11 ianuarie)

• CSM Slatina – CSM București 30-33
(Meci disputat pe 11 ianuarie)

Peste trei zile, Gloria se deplasează în fieful Tigroaicelor de la CSM, loc în care orice rezultat pozitiv aproape că iese din discuție.

Articole similare