Administrație

Bugetul Consiliului Județean Buzău, pus în dezbatere publică

Consiliul Județean Buzău a pus în dezbatere bugetul pe anul 2023, pe care consilierii județeni vor trebui să îl voteze pe 2 februarie, iar suma se ridică la 495.941,65 mii lei. Petre Emanoil Neagu, președintele instituției, spune că bugetul este unul echilibrat și nu vede motive pentru care nu ar putea continua proiectele în desfășurare, dacă suma va fi bine chibzuită. Planuri sunt, totuși, de atragere a unor fonduri suplimentare prin intermediul programelor naționale în derulare, cum ar fi Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

„Bugetul (este rezonabil, n. red.), zic eu, pentru că totuși este o situație dificilă, există război care creează anumite lucruri macro la nivel economic, nu neapărat european, chiar mondial. Există inflație, o știe toată lumea, există o explozie a prețurilor care se referă nu numai la dezvoltare, chiar și în cursul zilnic al cetățeanului. Este totuși un buget echilibrat care, dacă va fi bine chibzuit, putem, cu siguranță, să ne continuăm proiectele și proiectele noi pe care să le avem. Și, bineînțeles, trebuie să fim toți mai atenți, mă refer aici la tot ce înseamnă instituții care se ocupă cu atragerea de fonduri europene. Să încercăm să ne întregim bugetele prin atragerea de fonduri europene, prin programele naționale care sunt. De exemplu, este în implementare programul «Anghel Saligny»”, a declarat președintele Neagu.

Proiectul bugetului pe anul 2023 al Consiliului Județean este disponibil spre consultare pe site-ul instituției, însă în acesta nu se regăsesc și proiectele desfășurate în comun cu unități-administrativ teritoriale din județ, după cum mai precizează Petre Emanoil Neagu: „În bugetul consolidat al Consiliului Județean – fiind acum în dezbatere publică, care va fi votat, pentru că trebuie să respectăm anumite zile de stat în dezbatere publică (…) și ședința pe care deja eu am fixat-o pe 2 februarie – se vor regăsi și anumite proiecte în comun, pe care noi le facem, Consiliul Județean, cu celelalte unități administrativ-teritoriale din Buzău”.

Articole similare