Actualitate

Restricții de circulație pentru vehiculele grele

În contextul avertizărilor de cod galben și portocaliu emise de Administrația Națională de Meteorologie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a instituit restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe sectoarele de drum național, drumuri expres și autostrăzi din mai multe județe ale României.

Astfel, începând cu data de 20 iunie 2024, între orele 12.00 – 20.00, autovehiculele grele sunt interzise să circule în județele Prahova, Brașov Covasna, Buzău, Brăila, Călărași, Ialomița și Constanța. În paralel, restricțiile au fost deja implementate în județele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba și Sibiu, între orele 10.00 – 20.00.

Aceste măsuri sunt impuse pentru a proteja infrastructura rutieră în condițiile caniculei persistente, care poate afecta grav îmbrăcămintea bituminoasă a drumurilor, ducând la deformații ireversibile și pierderea stabilității acestora.

Conducătorii auto trebuie să respecte cu strictețe restricțiile impuse de CNAIR, care permit excepții pentru transporturile de persoane, animale vii și produse perisabile, vehiculele de intervenție în caz de urgență, transporturile funerare, dar și alte categorii de transporturi esențiale. Informațiile actualizate privind starea rețelei de drumuri naționale și autostrăzi pot fi obținute de la Dispeceratul CNAIR sau accesând pagina oficială de internet a companiei.

 

Articole similare