vineri, 15 ianuarie 2021

Restricție de circulație pe DN22 și probleme pe drumuri județene după ninsoarea de azi-noapte

UPDATE Restricția de pe DN 22 Rm. Sărat – limită cu Brăila ridicată în jurul orei 9.00.  

Ninsoarea și viscolul de noaptea trecută au creat probleme în zona de câmpie, mai ales la limita cu județul Brăila.

Din cauza ninsorilor abundente și viscolului care au redus vizibilitatea, CNAIR si Poliția Rutieră au decis restricționarea circulației pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe  sectorului de drum Râmnicu Sărat – Băile de pe DN 22 (km 2+800 – km 30+000) pe raza județului Buzău.

Restricția instituită în cursul nopții a rămas în vigoare și vineri dimineață. Potrivit reprezentanților Prefecturii, pe acel tronson intervin 5 utilaje (ATB-uri, freză, volă).

De altfel, în cursul nopții, pe tronsoanele de drum național administrate de SDN Buzău s-a intervenit cu 50 utilaje și s-au împrăștiat 300 tone de sare.

Probleme au fost în schimb pe unele drumuri județene. Azi-noapte, 3 mașini cu 10 oameni au fost blocate aproape o oră jumăte în zona Rușețu, pe DJ 214 A.
De asemenea, DJ 220 este blocat între Boldu și Ghergheasa din cauza unui autobuz care a derapat.
În autobuz erau doi călători care au fost preluați de poliție. Șoferul a rămas la fața locului și așteaptă un utilaj care să repună pe drum autobuzul.

Potrivit situației operative, pe drumurile județene s-a acționat cu 45 de utilaje și s-au împrăștiat 431 t de material antiderapant.

loading...
error: Content is protected !!