Sport

Restart în Liga a 3-a

• Metalul și CSM Rm. Sărat reiau campionatul după patru luni de pauză

După una dintre cele mai lungi pauze din istoria recentă, de exact patru luni, Liga a 3-a repornește la drum la sfârșitul acestei săptămâni, cu meciurile etapei a 11-a, a doua a returului. Pentru echipele buzoiene, sezonul de primă­vară începe cu clasări în imediata apropiere a podiumului, în serii în care primele două poziții, ce merg la baraj, par deja acontate de  Oțelul și Brăila (Seria a 2-a), respectiv Steaua și FCSB 2 (Seria a 4-a). Dacă pentru CSM Rm. Sărat primul meci oficial din 2021 se anunță relativ lejer, pentru Metalul lucrurile stau altfel în deplasarea din Regie, cu Ra­pid 2.

CSM RM. SĂRAT – SPORTUL CHISCANI, sâmbătă, ora 15.00

După ce s-a aflat mult timp la conducerea seriei, CSM Rm. Sărat a încheiat sezonul de toamnă în afara podiumului, dar în ,,plasa” trio-ului fruntaș, de care distanța nu este foarte mare. Râmnicenii pot face un prim pas pentru recuperarea terenului pierdut în meciul de debut din 2021, care le aduce vizita ultimei clasate, Sportul Chiscani. Cu doar 5 puncte în 11 etape, brăilenii sunt ca și condamnați. Nici în partida din tur, câștigată de elevii lui Tase Lăptoiu cu 3-0, nu au fost emoții și, probabil, râmnicenii își vor intra în ritm cu o victorie.

Seria a 2-a – Etapa a 11-a

 • CS Făurei – Sporting Liești
 • CSM Focșani – CSM Bacău
 • Viitorul Ianca – Dacia Brăila
 • Avântul Valea Mărului – Oțelul Galați
 • CSM Rm. Sărat – Sportul Chiscani

Clasament

 1. BRĂILA 22 p.
 2. Oțelul 22 p.
 3. Focșani 18 p.
 4. Rm. Sărat 17 p.
 5. Ianca 16 p.
 6. Liești 16 p.
 7. CSM Bacău 10 p.
 8. Valea Mărului 7 p.
 9. CS Făurei 5 p.
 10. Chiscani 5 p.

RAPID 2 BUCUREȘTI – METALUL BUZĂU, sâmbătă, ora 15.00

Spre deosebire de râmniceni, Metalul dă de greu chiar de la început. Buzoienii merg în Regie pentru o confruntare foarte dificilă, împotriva Rapidului 2, formație care i-a chinuit serios pe băieții lui Vali Stan și în tur, când aceștia s-au impus cu mari emoții, 2-1. Nici acum nu se anunță altfel, mai ales că buzoienii se confruntă cu probleme mari de lot. Vali Stan nu se va putea baza pe ambii jucători de bandă stânga, Daniel Mihai și Ionuț Spătaru, nici pe Ma­rian Manea și nici pe tânărul Al. Sandu, cu toții accidentați. Mai mult, doi dintre ti­tularii obișnuiți și oameni de bază, fundașul Vasile Mihăeș și mijlocașul Costi Ispir nu sunt refăcuți complet, dar, cel puțin primul, în lipsa unor variante, va fi forțat din start împotriva unei echipe imprevizibile, cu majoritatea jucătorilor rodați deja în Liga a 2-a.

Seria a 4-a – Etapa a 11-a

 • Concordia 2 Chiajna – CS Balotești

(vineri, 12 martie, ora 15.00)

 • Dinamo 2 București – Progresul Spartac

(vineri, 12 martie, ora 15.00)

 • CS Tunari – FC ­Vo­luntari 2
 • Rapid 2 București – Metalul Buzău
 • Steaua București – FCSB 2

Clasament

 1. STEAUA 26 p.
 2. FCSB 2 24 p.
 3. Progresul 16 p.
 4. Metalul 16 p.
 5. CS Tunari 16 p.
 6. Dinamo 2 14 p.
 7. Voluntari 2 13 p.
 8. Rapid 2 10 p.
 9. Chiajna 2 4 p.
 10. Balotești 1 p.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker