Sport

Restanță luată cu notă maximă! Metalul a revenit pe podium

Metalul Buzău – Sporting Liești 2-0 (0-0)

Pas mare făcut de ­Me­talul în cursa pentru un loc în play-off la finalul sezonului regulat! Ieri, pe terenul sintetic, într-o partidă restantă din etapa a 12-a din Seria a 2-a a Ligii a 3-a, echipa buzoiană a întâlnit-o pe Sporting Liești, una dintre rivalele directe.

Inițial, meciul ar fi trebuit să aibă loc cu 10 zile în urmă, dar a fost reprogramat după numărul mare de infectări de la momentul acela din lotul gălățenilor, care nu au primit permisiunea de a face deplasarea la Buzău. Între timp, Metalul a avut de îndeplinit o formalitate, cele trei puncte de la Chiscani, în timp ce Lieștiul a pierdut acasă cu Rm. Sărat, cu șapte absențe importante în echipă.

De sâmbătă și până ieri, situația s-a mai îmbunătățit, iar buzoienii au întâlnit o formație gălă­țeană într-o formulă mult schimbată în bine, aproape de cea standard. Prima repriză n-a produs ceva ieșit din comun, din contră, fazele de poartă, că ocazii ar fi prea mult spus, fiind cât de cât împărțite, A. Iacob (11) și ȘT. Nedelcu (35), ­res­pectiv Iancu (20) și Milea (29). Logic, deci, și scorul afișat la pauză de tabelă: 0-0.

Partea a doua a început cu o veste proastă pentru Vali Stan, obligat să-l retragă pe Ștefan Nedelcu, accidentat, și să-l arunce în joc pe Vasilică Mihăeș, nerefăcut complet și care, din păcate, nu a rezistat decât 22 de minute, fiind schimbat, la rândul său, cu Ștefan Păun. Un joc ce risca să cadă pe panta prudenței s-a înviorat rapid odată cu intrarea lui Claudiu Zamfirescu. ,,șeptarul” Metalului a stat la originea deschiderii scorului, cu un șut în transversală, de unde min­gea a ajuns la Andrei Pavel, iar golgeterul gazdelor a reluat imparabil în plasă (69). Un minut mai târziu, Claudiu a luat din nou la țintă bara și mai apoi a trimis pe lângă poarta goală (79). Căpitanul Lieștiului, Dragoș Voicu, n-avea cum să termine meciul în teren după atâtea faulturi repe­tate (81), iar oaspeții vor încheia partida cu un om mai puțin pe teren. Gălățenii au început să dea semne că se predau, doar Brăneț a rămas la datorie, respingând de sub bară o lovitură liberă de la 30 de metri executată de Tudorică (84) și reținând, apoi, execuția din apropiere a lui Pavel (89). În ultimul minut al prelungirilor a venit și golul 2. Cel mai bun jucător al Metalului în meciul de ieri, Alexandru Stănică, a executat perfect un penalty pentru un 2-0 care readuce echipa buzoiană pe podiumul seriei a 2-a, cu cinci etape înaintea finalului sezonului regulat.

Sâmbătă, de la 14.00, ­Me­talul o va întâlni, tot pe sintetic, pe Aerostar Bacău, în penultima reprezentație din acest an.

Metalul: R. Șerban – Ceaușu, Stănică, Șt. Nedelcu (50 Mihăeș; 72 Șt. Păun), G. Bălan – Clătinici (55 Cl. Zam­firescu), D. Stan (72 Ispir), Atomei – A. Iacob, A. Pavel. Antrenor: Vali Stan

Liești: A. Brăneț – Iancu, Dr. Voicu, Cl. Maftei, Năstase – Chiriac, Cucu, Mi­hu, Milea – A. Călin, Bîr­lădeanu. Antrenor: Cristian Brăneț

– Au marcat: A. Pavel 69; Stănică 90+4 (pen)

– Cartonaș roșu: Dragoș Voicu (81)

– Arbitru: Octavian Ciucanu (Brașov)

Clasament

  1. CSM FOCȘANI 32 p.
  2. Oțelul 31 p.
  3. Metalul 26 p.
  4. CSM Rm. Sărat 24 p.
  5. Liești 22 p.
  6. Aerostar 21 p.
  7. Ianca 17 p.
  8. Dinamo Bacău 7 p.
  9. Făurei 7 p.
  10. Chiscani 0 p.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare