Sport

Pauză până în ianuarie. Gloria a încheiat anul pe locul 6

Partida cu vicecampioana Norvegiei, Storha­mar, a fost ultima oficială din acest an pentru handbalistele Gloriei. Liga Națională a intrat în pauză până la începutul anului viitor, pentru a face loc participării României la Campionatul Mondial din Spa­nia, de luna viitoare. Ultimele partide disputate în contul etapei a 9-a a primului eșalon au stabilit și clasamentul finalului de an. După victoria de la Baia Mare, cu Minaur, Rapid București a terminat anul 2021 din postura de lideră a Ligii Naționale, având 24 de puncte, cu cinci mai multe decât următoarele clasate, la egalitate, Dună­rea Brăila, CSM București și SCM Rm. Vâlcea. În subsolul clasamentului, nou promovatele Știința București și CSM Deva nu au reușit să adune niciun punct în cele nouă etape care s-au jucat în prima parte a campionatului și își împart ultimele două poziții. Cu 16 puncte, Gloria a terminat pe locul 6, la trei puncte de podium și la opt de lidera Rapid.

Clasament

 1. RAPID 24 p.
 2. Brăila 19 p.
 3. CSM București 19 p.
 4. SCM Rm. Vâlcea 19 p.
 5. Cisnădie 18 p.
 6. Gloria 16 p.
 7. HC Zalău 16 p.
 8. Baia Mare 15 p.
 9. Bistrița 13 p.
 10. SCM Craiova 11 p.
 11. CSM Slatina 9 p.
 12. Mioveni 6 p.
 13. Știința 0 p.
 14. CSM Deva 0 p.

Următoarea etapă, a 10-a, prima din 2022, este programată pe 8 ianuarie, când Gloria o va întâlni la Sala Sporturilor pe Dacia Mio­veni.

Șase fete merg la Mondialul din Spania

Pentru șase dintre hand­balistele Gloriei, nici vorbă de vacanță! Echipa buzoiană a trimis la lotul național pentru Campionatul Mondial din Spania cele mai multe jucătoare: Bianca Harabagiu, Alina Ilie, Andreea Rotaru, Ana Maria Savu, Mădălina Zamfirescu și Alexandra Sub­țirică. Începând de ieri, echipa națională s-a reunit pentru ultimele pregătiri într-un stagiu care se va desfășura la București, în perioada 23 noiembrie – 1 decembrie. La turneul final din Spania, România face parte din Grupa C, urmând să joace, în ordine, cu Iran (3 decembrie), Kazahstan (5 decembrie) și Norvegia (7 decembrie). Primele trei clasate se califică în grupele principale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare