Administrație

Reorganizarea administrativ-teritorială, obiectiv al Asociației Municipiilor din România pentru următorii patru ani

Noua conducere  a Asociației Municipiilor din România – structură asociativă al cărei președinte executiv este primarul municipiului Buzău, Constantin Toma – s-a reunit, pe 23 decembrie, în prima ședință, desfășurată în sistem on-line, a Comitetului Director, în care s-au stabilit prioritățile mandatului 2020-2024: reorganizarea administrativ-teritorială (România este singura țară din Uniunea Europeană, din cadrul fostului bloc comunist,  care are o lege a organizării administrativ-teritoriale a țării din perioada regimului comunist, 1968, care, fundamentată pe principiul centralismului democratic specific regimului comunist, este în contradicție flagrantă cu principiul subsidiarității, care stă la baza construcției și funcționării Uniunii Europene și constituie un obstacol major in calea modernizării României, a debirocratizării și a absorbției mai eficiente a fondurilor europene), finanțarea autorităților publice locale, legea zonelor metropolitane și a aglomerărilor urbane, harta serviciilor furnizate în municipiile AMR, continuarea procesului de descentralizare cu respectarea principiului potrivit căruia „nicio descentralizare de sarcini către administrația publică locală nu poate fi facută fără  o descentralizare  a resursei financiare aferente, care trebuie să fie precisă, cuantificabilă și cu caracter permanent, digitalizarea și interconectarea  bazelor de date, respectiv plata online a tuturor taxelor și impozitelor și emiterea în format digital a tuturor autorizațiilor și avizelor emise de administrația locală și centrală.

4 Comentarii

  1. Pentru ca primariile sa se autofinanteze,trebuie ca o comuna sa aibe minim 15000 de locuitori! Sa nu mai intinda mana la bugetul national pentru salarii nesimtite!

  2. Cine se gandeste la viitorul acestei tari serios ia in calcul , indiferent de costuri si o noua organizare administrativ teritoriala, ganditi-va doar cate resedinte de comuna ar disparea, reducandu-se in mod implicit si costurile.

  3. Colonia nu se poate cumpăra pe bucățele mici. Nu este eficient și pe deasupra se prind și preșcolarii și încep să urle, în schimb, hălci consistente se înstrăinează mai ușor. Până să se prindă populimea deja se vinde tot!

  4. Este foarte buna actuala organizare; in 1968 s-a gindit corect. Ar fi o prostie o noua organizare care nu se face in interesul cetatenilor ci al unor interese politice de grup

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker