duminică, 20 septembrie 2020

Regina sprintului se întoarce în competiția pe care a dominat-o în ultimii doi ani! Marina Baboi, la Naționalele de la Cluj Napoca

Din două în două săptămâni competițiile atletice au început să țină capul de afiș al întrecerilor sportive individuale din România. După Internaționalele de seniori, elita atletismului românesc se întoarce în acest week-end la Cluj Napoca, pentru o nouă ediție a Campionatelor Naționale de seniori și tineret (U23). Iar cu această ocazie, regina sprintului românesc, Marina Baboi, dublă campioană națională, la 100 și 200 de metri, la ultimele două ediții, este pregătită pentru o nouă provocare.

Atleta buzoiancă se întoarce, astfel, pe pistă, la mai puțin de două săptămâni de la Internaționalele Româ­niei, găzduite tot de „Cluj Arena”, de unde a revenit cu un „aur” la 100 de metri și cu un „argint”, la 200 de metri. Pe aceleași distanțe, Marina va alerga și vineri și sâmbătă, la Naționalele din Ardeal, în prima zi fiind programate calificările și finala la 100 de metri, iar a doua zi, finala la 200 de metri. Competiția din acest week-end este organizată de către Federația Română de Atletism și reprezintă, totodată, criteriu de selecție pentru alcătuirea lotului țării noastre care va participa la Campionatele Balcanice de la Cluj-Napoca, din perioada 19-20 septembrie.

Anul trecut, cel mai bun timp din carieră la 100 de metri! 73 de medalii la Naționale

Pentru Marina, dincolo de medaliile pe care le-a cucerit de-a lungul timpului, Naționalele au și o semnificație aparte.

Anul trecut, la Pitești, în finala de la 100 de metri, ea a reușit să alerge cel mai bun timp din carieră – 11,50 s.

La Campionatele Națio­nale, palmaresul Marinei Baboi numără 73 de medalii: 58 de titluri naționale, 12 de vicecampioană și 3 „bron­zuri”.

loading...
error: Content is protected !!