marți, 22 septembrie 2020

„Reforma liberală” lovește din nou Buzăul: soția pensionară a ex-primarului PNL din Berca, numită director la Casa Corpului Didactic

Guvernul Orban face o nouă mutare „de geniu” în județul Buzău, după numirea unui prefect care nu întrunește condițiile legale și schimbarea, din fericire doar temporară, a cercetătorului Costel Vînătoru din funcția de director al Băncii de gene. Prin ordin al ministrului Educației, Monica Anisie, directorul Casei Corpului Didactic, profesorul Dan Popescu – fost director al Școlii Gimnaziale Măgura -, a fost demis din funcție și înlocuit cu o învățătoare din Berca, care se află în al treilea an de prelungire a termenului legal de pensionare. Peste toate, Anișoara Marcu este soția fostului primar liberal din Berca, Valeriu Marcu, vicepreședinte al organizației județene a Partidului Național Liberal.  Directorul demis, Dan Popescu, are 42 de ani și, în perioada cât a condus Școala Gimnazială Măgura a făcut din aceasta instituția de învățământ cu cel mai mare număr de proiecte europene atrase. De asemenea, în calitate de director al Casei Corpului Didactic, Popescu este – mai precis era! – coordonator al unui proiect european care se derulează în șase județe, „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” (CRED).

Funcția de director al Casei Corpului Didactioc este asimilată celei de inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean, iar numirea pe aceasta se face prin ordin de ministru al Educației.

5 COMENTARII

  1. Politica nu ar trebui sa isi bage coada in institutiile de educatie. Nici in cazul fostului director PSD, nici in cazul actualei doamne director PNL.

  2. Cu toate ca PNL-ul se da cinstit, este construit pe acelasi principiu ca PSD-ul. Caltabosii lui Remes si Muresan inca au miros si la Buzau, ca doar suntem aproape de Plescoi !. Adevarat este ca la manarii PSD-ul este campion, dar sunt urmati de PNL ce ocupa locul doi. Clasa politica tot zice sa mearga cetatenii la vot, dar nu doresc sa mearga cu mintea luminata, ci asa ca „berbecul”. Asa a fost aici la Buzau mereu, ca berbecii au participat buzoienii la vot. Ca de nu poposea pe aici DNA-ul si astazi ar fi fost Boscodeala la primarie, iar Mocanu la CJ. O sa faca „bucurii” mar actualii, atat de mari ca pana la alegeri o sa scada iar in sondaje si iarasi nu vom scapa de tavalugul lui Nastase, Dragnea,etc. Avem totusi o bucurie aici local. D-nul Toma nu arata a PSD-ist si nu sta deloc. continuu face cate ceva , se vede si banii nu se duc „pe apa Smbetei” cum facea gasca Boscodeala.

  3. Mergem bine pe linia distrugem topt ce a fost bun si ce a fost pus de vechiul guvern. PNL+PDL pun numai oameni nepregatiti si cu probleme. Ne meritam soarta nu ?

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!