Sport

Recunoaștere pentru „old boys”

21 de foști mari fotbaliști premiați de către oficialități

Aplauzele nedisimulate oferite de publicul buzoian au fost mai prețioase decât premiile omagiale oferite de autoturități. 21 de foste glorii s-au întors duminică, măcar pentru câteva minute, pe dreptunghiul verde, acolo unde statutul lor se schimba brusc atunci când evoluau pentru echipa locală, din oameni obișnuiți, în idoli ai mulțimii. Lotul de „seniori” a primit în semn de prețuire pentru contribuția pe care au avut-o la dezvoltarea fotbalului buzoian și nu numai, plachete omagiale, în fața unor tribune pline, aproape ca pe vremuri.

Liviu Andriesei, Valentin Cramer, Gheorghe Dobre, Dumitru Ghizdeanu, Gabriel Ibriș,  Ion Viorel, Sandu Ionescu, Ion Ioniță, Vasile Lazăr, Laurențiu Manole, Dumitru Marcu, Gabi Marcu, Mircea Constantin, Leonida Nedelcu, Dan Paveliuc, Costică Stan, Pompiliu Stoica, Gheorghe Tănase, George Timiș, Marin Toma și Tudose Vasile ar fi format un lot cu care Gloria s-ar fi bătut mai mult ca sigur la primele poziții din Liga 1.

La finalul ceremoniei, legendele Gloriei și oficialitățile buzoiene au făcut și o fotografie de grup, așa cum se obișnuiește, de altfel, înaintea unor meciuri importante.

Lovitura de start, una simbolică, a fost dată chiar de către eroul episodului „UTA ’79”, Mitică Ghizdeanu, un personaj încă iubit, chiar și de generațiile care nu l-au văzut jucând. „La fentă” sau nu, fostul mijlocaș s-a dezechilibrat în momentul în care a lovit mingea, căzând pe spate. Imediat, ajutat de Keșeru și Postolachi, s-a ridicat și a părăsit terenul zâmbind, în aplauzele tribunei.

Pe lângă cariera de  fotbalist, sau poate grație ei, Mitică Ghizdeanu a fost și actor, cel puțin pentru câteva zile. Fostul mijlocaș a jucat, împreună cu câțiva jucători ai Gloriei,  în „Totul pentru fotbal”, comedia lui Andrei Blaier, lansată oficial în 1982. Filmul conține scene trase pe arena din Crâng, pe atunci lipsită de peluza dinspre parc, și tratează dilema morală cu care se confruntă împătimiții de fotbal dintr-un orășel de provincie a cărui echipă este la un pas de retrogradare.

Articole similare