Sport

Dinamo-Argeș, precedentul perfect pentru Gloria

Victoria de luni seară a „Câinilor Roșii”, una spectaculoasă dar și un pic surprinzătoare, cel puțin în ceea ce privește scorul, stabilește un precedent periculos pentru UTA, dar și un boost de moral pentru jucătorii Gloriei. S-a demonstrat, încă o dată, că fotbalul nu respectă întotdeauna regula favoritei, pentru ca da, Argeșul era favorita, în ciuda unei bucătării interne la fel de tensionată ca o oală sub presiune.

Antrenorul Adrian Mihalcea opinează că UTA rămâne favorita dublei manșe, în ciuda unui joc destul de modest prestat la Buzău de elevii lui Rednic : Și înaintea acestui meci aveam șanse reduse față de cei de la UTA. Șansele rămân la fel. Principala favorită este UTA Arad. Mergem să luptăm, să jucăm și să ne ridicăm la intensitatea și valoarea Ligii 1. E altceva. Noi, după ce că eram puțini, am și pierdut încă doi jucători. Dar 11 vom avea și vom merge să jucăm. Poate vom avea noroc și atunci se poate întâmpla ceva, dar șansele mai mari sunt ale echipei din Liga 1. Ar fi trebuit să facem mult mai multe până acum. Acum suntem în fața faptului împlinit și vom merge la Arad să jucăm o finală. E 0-0 și, practic, e o finală”.

După meci, Mihalcea nu s-a ferit să arate cu degetul și către jucătorii de pe banca de rezerve, cei care ar fi trebuit să aducă un pic de prospețime și elan într-un meci atât de important: „Trebuie să ne organizăm la fel de bine. Din punct de vedere tactic, defensiv am stat foarte bine și am interpretat la fel de bine faza de tranziție ofensivă, numai că ar trebui ca cei care intră de pe bancă să îmi ofere acea calitate sau prospețime ca să ducă meciul până la final. Nu s-a întâmplat. Trebuie să fie mult mai concentrați, cei de pe bancă ar trebui să fie mai concentrați atunci când apelez la ei”.

În ciuda lotului serios subțiat și a unei bănci destul de „subțiri”, jucătorii buzoieni, atâți cât mai sunt valizi, trebuie să meargă la Arad pregătiți să se bată pentru orice metru de teren, timp de 90 sau 120 de minute. Sau, dacă va fi cazul, pentru loviturile de departajare. Și, dacă au timp, să revadă partida dintre Dinamo și FC Argeș, un meci pentru care casele de pariuri oferiseră o cotă cât se poate de generoasă primilor, 4.6. Concret, cine a pariat un leu pe Dinamo, a câștigat aproape 5. Iar băieții de la Gloria ar trebui să parieze, cu ghilimelele de rigoare, măcar acum, la final de sezon, pe ei înșiși.

Articole similare