Economic

Reciclarea hârtiei, un gest indispensabil pentru planetă

Hârtia este un lucru în întregime reciclabil, de maximum 5-7 ori. Deci sortarea deșeurilor tale, care este un gest foarte simplu, trebuie să devină un obicei foarte bun. Toate hârtiile pe care le folosești se selectează, cu reciclare hârtie, oriunde ai fi, acasă, pe stradă sau la locul de muncă!

Toate hârtiile se triază și se reciclează. Aici intră, bineînțeles, ziarele, revistele, reclamele sau cataloagele de la magazinele tale preferate, dar și plicurile, caietele cu spirală, agendele sau blocnotesurile.

Cum se poate recicla hârtia? Procesul este unul foarte simplu. Copii fiind, cu siguranță că unii dintre noi am încercat deja asta. Câteva foi de hârtie mai vechi sunt înmuiate în apă cu săpun și sunt curățate de cerneală sau de alte reziduuri. Apoi se pun foile la uscat, se compresează și se uscă iar pasta obținută este gata să devină o nouă foaie.

Iar firmele de reciclare fac cam același lucru.

Doar, că acest lucru se face la o scară mai largă și într-o modalitate mult mai precisă. Se obține din hârtia veche o nouă materie primă iar hârtia reciclată obținută are caracteristici similare cu hârtia tradițională pe care noi o cunoaștem.

Selectând hârtiile tale pe care le folosești, vei reuși să favorizei economia reciclării. Hârtiile nu mai sunt un deșeu, ci devin o nouă materie primă, care poate crea un lucru nou și care poate chiar susține industria și noi locuri de muncă.

Economia reciclării este o economie a inovațiilor. Pentru a se garanta calitate hârtiei reciclate, specialiștii din domeniul industriei fac unele investiții. Fie că vorbim despre unele centre de colectare sau de selectare, fie că vorbim despre industria papetăriei, pentru a se crea o hârtie de o mai bună calitate.

Economia reciclării este o economie locală. Pentru că are costuri mult mai mici și pentru că este mult mai eficient să se transforme vechile hârtii mai aproape de centrele de colectare selectivă, filiera hârtiilor reciclate se poate construi local în jurul centrelor de selectare, a uzinelor de reciclare și de transformare.

Hârtia este un produs eco-responsabil. Cel mai adesea, auzim spunându-se că hârtia distruge pădurile și că trebuie să protejăm pădurea și planeta noastră. Hârtia reciclată este un demers care te va ajuta să faci asta. Este o nouă resursă disponibilă, care poate să ne protejeze planeta și care evită defrișarea excesivă a pădurilor. Un lucru de care trebuie să ținem cont, fără doar și poate.

 

Articole similare