Administrație

Reabilitarea Colegiului „Mihai Eminescu”, o agonie de durată

În 2019 erau demarate lucrările de reabilitare a clădirii Colegiului Național „Mihai Eminescu”, cu promisiunea că proiectul va fi finalizat în 20 de luni. Elevii și profesorii s-au mutat într-o altă unitate școlară până la finalizarea lucrărilor, considerând că aceasta este o situație temporară. Termenul a trecut, însă, iar lucrările întreprinse la clădire nu au fost finalizate nici până în prezent, din varii motive.

Reabilitarea colegiul buzoian, ce își desfășoară activitatea într-o clădire monument istoric, a avut parte de mai multe piedici, una dintre ele fiind lipsa fondurilor. Problemele au apărut după ce banii proveniți din Programul Național de Dezvoltare Locală s-au terminat, iar, mai apoi, constructorul s-a confruntat și cu lipsa forței de muncă.

Termenul inițial va fi cu mult depășit, după câte se pare, acest lucru fiind confirmat și de către primarul Constantin Toma. Întrebat de o buzoiancă dacă mai durează mult reabilitarea, edilul Buzăului a recunoscut că încă sunt probleme cu firma care se ocupă de lucrări, dat fiind că aceasta a intrat în insolvență în urmă cu doi ani. Cu toate acestea, primarul spune că s-a semnat un nou act adițional și sunt șanse mari ca elevii și profesorii să revină în clădirea emblematică pentru oraș, cel mai probabil, la începutul anului viitor. Până atunci, însă, elevii Colegiului „Eminescu” vor continua să învețe în clădirea fostului Liceu „Costin Nenițescu”, aflat pe strada Transilvaniei.

„Din păcate, au fost și sunt multe probleme cu constructorul care a intrat în urmă cu doi ani în insolvență. Noul act adițional la contract înseamnă finalizarea tuturor lucrărilor până la sfârșitul acestui an. Având în vedere și dotarea nouă cu mobilier care se va face, anticipăm că mutarea se va putea face în prima parte a anului următor. Vă mulțumesc!”, a transmis Constantin Toma, într-o postare pe platforma buzaucityreport.ro.

Un comentariu

  1. Parca spunea si anul trecut ca urmeaza sa cumpere mobilier ; acum sint impinse lucrarile spre finalul anului tot din cauza banilor pentru mobilier

Articole similare