joi, 04 iunie 2020

Reabilitarea clădirii fostului Spital Brătianu ar putea începe după Paște

După minivacanța de sărbători, este de așteptat ca la fostul spital Brătianu să își facă apariția primele echipe de muncitori și să înceapă reparația clădirii. Mai bine mai târziu decât niciodată. Așa se poate spune despre începerea lucrărilor de reabilitare la una dintre cele mai vechi clădiri din municipiul Buzău.

Anunțul privind începerea lucrărilor după Paște a fost făcut de preșe­dintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, după ședința ordinară a deliberativului județean în care a fost aprobat bugetul pe anul în curs. Astfel, după mai bine de 20 de ani în care a fost lăsată în paragină, clădirea veche de peste o sută de ani în care a funcționat fostul spital Brătianu intră în reabi­litare. La finalul lucrărilor, clădirea va primi destinația de centru muzeal. O ultimă formalitate înaintea demarării lucrărilor de reabilitare și consolidare a clădirii de patrimoniu a fost rezolvată în decembrie, în ultima ședință ordinară a Consiliului Județean Buzău din 2018, prin aprobarea unui unei hotărâri ce prevede actualizarea bugetului alocat din fonduri locale acestui proiect. Vineri era în plină desfășurare o acțiune de toaletare a curții dinspre Bulevardul Nicolae Bălcescu. În următoarele luni, clădirea simbol a municipiului Buzău va fi readusă la viață, cu bani europeni.

Aproape 4 milioane de euro din bugetul de investiții al Uniunii Europene vor fi alocate pentru modernizarea clădirii cu valoare de patrimoniu. Este primul proiect din județul Buzău finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Nu doar clădirea fostului spital Brătianu va fi renovată, ci și zona de jur-împrejurul imobilului. Reprezentanții Consiliului Județean spun că în zonă va fi amenajată o grădină publică, cu o fântână arteziană și băncuțe, unde buzoienii se pot relaxa în timpul liber.  Totodată, în cadrul centrului muzeal vor avea loc și activități culturale: spectacole, lansări de carte sau diferite alte evenimente artistice.

 

1 COMENTARIU

  1. Cu putini ani in urma, am fost in statiunea Govora. Acolo mi-am dat seama cat de crasa este nisimtirea politicienilor. Pe langa multe altele , toate in paragina, acolo in parc este o cladire, castel, conac ce apartinea fostului I.C.Bratianu. O spendoare a fost canva, acum era o paragina stand sa cada. Cu fata spre cladire statuia marelui om de stat, sta si parca de ce nu, plange. La putere nu au fost numai PSD-isti, au fost si PNL-isti si PNT-cd-isti si nimeni nu au miscat un pai. Totii se lauda cu maretul I.C Bratianu si il pomenesc cand e vorba de alegeri, dar sunt niste mincinosi , se folosesc de istoria noastra , in realitate dusmanesc tot ceace a fost frumos la noi, inclusiv pe Bratianu. Buzaul , cu toate ca este PSD-rizat, uite ca s-a gandit la aceasta locatie si bine au facut. Acolo in Govora, statul roman a devalizat si dezonorat, istoria noastra mareata. Ma mir ca mausoleul de la Marasesti sau de la Dragoslavele, nu a ajuns in aceiasi situatie, sau poate ca da, nu am mai fost pe acolo de mult timp, varsta isi spune cuvantul. D-l Toma face lucruri bune, nu „trasnite”.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!