Sport

„Răutăcisme”. Robert Ilyeș acuză Gloria de „trageri de timp”

Declarație aproape hilară a antrenorului de la Csikszereda, imediat după partida din Crâng cu Gloria. Robert Ilyeș a acuzat gruparea buzoiană că s-a folosit de medicul clubului pentru a fragmenta jocul. Conform spuselor fostului rapidist, Gloria ar fi uzitat de toate tertipurile posibile, pentru a conserva avantajul minim.

În opinia sa, astfel s-au creat momente de respiro pentru elevii lui Prepeliță: Prea multe simulări, prea multe intervenții ale medicilor. Eu niciodată nu promovez așa ceva pentru jucătorii mei. Dacă noi, antrenorii, nu educăm jucătorii… totuși, înțeleg, e miză mare, lumea trage de timp. Dar, pentru public, pentru spectatori, e foarte urât! Până nu schimbăm mentalitatea, ca în străinătate, să se joace bărbătește și să se lase jocul, o să avem asemenea gesturi, care nu fac cinste fotbalului românesc, a spus Ilyeș.

Medicul echipei din Crâng a fost solicitat, ce-i drept, de două ori, pentru a interveni în cazul unor accidentări. Ce nu știe Robert Ilyeș, sau trece intenționat cu vederea!, este  prevederea din regulamentul jocului de fotbal. Conform acesteia, echipa medicală intră în teren numai  atunci când arbitrul îi solicită. Dacă jucătorul este accidentat și nu poate părăsi dreptunghiul verde, jocul continuă, fiind întrerupt numai de cavalerii fluierului. Orice altă imixtiune din partea medicului, a maseurului sau a oricărui membru din staff este pedepsită de regulament.

Gloria a căutat, ce-i drept, să le facă viața cât mai grea ciucanilor, însă toate tertipurile folosite de jucători sunt întâlnite la toate meciurile de fotbal, fie că acestea se joacă în Anglia, Zimbabwe sau Thailanda: micile șicane la loviturile libere, baloane îndepărtate „involuntar” în cazul out-urilor sau tragerile de timp ale lui Greab, atunci când a fost vorba de repunerile din șase metri, Ultimele, pedepsite, de altfel, cu cartonaș galben.

În urma victoriei de duminică, s-a schimbat dramatic dinamica unei curse către promovare, în care Csikszereda părea că are întâietate. Ciucanii au un program mai greu, cu deplasări la Șelimbăr, Mioveni și Hunedoara, în timp ce Gloria joacă încă trei meciuri pe teren propriu, cu Corvinul, Mioveni și Slobozia. Este posibil ca până la partida directă, de la Miercurea Ciuc, ultima a play-off-ului, ecuația promovării directe să fi fost deja rezolvată.

Articole similare