Sport

Rapid nu iartă. Gloria pierde clar la București

Gloria s-a deplasat la București încercând să ignore predicțiile bookmakerilor, cei care dădeau echipa buzoiană ca victimă sigură, oferind o cotă infimă pentru o eventuală victorie a fostei campioane.

Prima repriză, fetele lui Daniel Anca au luptat excelent în apărare, ținând cu dinții de rezultat, așa cum se spune în fotbal. Dovadă și scorul mic, înregistrat la pauză pe tabelă, 12 la 10 în favoarea Fragăi Fernandez și a coechipierelor. Oaspetele fuseseră conduse cu 6 la 1 în debutul partidei, dar reușiseră cumva să revină și să reducă diferența la doar două lungimi.

Din păcate, actul secund s-a scris după cu totul alt scenariu. Au fost de-ajuns trei minute, interval de timp în care Rapid a înscris de patru ori consecutiv, anulând toată munca buzoiencelor din prima repriză. Gloria s-a mai apropiat o singură dată la două goluri, după reușita Anei Maria Iuganu din minutul 41 (18-16), însă, până la urmă, valoarea și-a spus cuvântul.

De la Rapid, Estevana Polman a găsit de nouă ori breșa în defensiva buzoiană, secondată de Orlane Kanor, sportivă care a punctat fix atunci când a trebuit. Trebuie spus, de asemenea, că feroviarele nu s-au putut baza pe cea mai prolifică jucătoare a sa din acest sezon, Sorina Grozav urmând a lipsi până la finele campionatului, deoarece este însărcinată. Este păcat că fetele noastre n-au putut specula calendarul încărcat al feroviarelor, cu meciuri într-o grupă de Champions League infernală, programul epuizează orice sportiv, indiferent de valoare.

De la Gloria, Iuganu a fost cea mai bună marcatoare, cu cinci goluri din șase aruncări, secondată de Moroianu și Petrovic, cu câte trei reușite. S-a remarcat, din nou, în mod negativ, Ylyina, lipsită de inspirație și cu un procentaj abisal, 3 din 10. Belarusa făcuse de asemenea un meci slab la finele săptămânii, cu Cisnădie, însă, în lumina victoriei, evoluția sa a trecut oarecum în planul secund.

Poate mai important decât meciul de azi este cel de săptămâna viitoare, de acasă, cu Baia Mare. Gloria trebuie să confirme că se poate bate de la egal la egal măcar cu echipele care aspiră la locurile de Cupă EHF, iar băimărencele, deși anul acesta par a fi o trupă de pluton, vor veni în Sala Sporturilor Romeo Iamandi să-și vândă scump pielea, mai ales după ce anul trecut au pierdut dramatic cu Buzăul, 24 la 25.

Articole similare