Administrație

Rampă mobilă pentru persoanele cu dizabilități la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă

Consiliul Judeţean şi-a asumat, între alte investiţii, şi reabilitarea şi modernizarea infrastructurii sistemului judeţean de învăţământ special, structură aflată în coordonarea Direcției Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Buzău a fost beneficiarul unei ultime investiţii susţinute financiar de la bugetul propriu al judeţului Buzău, prin amenajarea unei rampe mobile, care să faciliteze deplasarea persoanelor cu dizabilităţi de la parterul clădirii la etaj.

O astfel de investiţie a fost promisă, la deschiderea anului şcolar 2023, de preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu. „Rampa mobilă pentru persoanele cu dizabilităţi, promisă la deschiderea de an școlar, este acum montată și funcțională”, a anunţat preşedintele Neagu, pe pagina de socializare. „Este pentru prima dată când elevii de aici beneficiază de o astfel de rampă pentru a fi transportați la etajul 1 al clădirii. Bucuria lor este dincolo de cuvinte, este sinceră și vine ca o lecție pentru noi toți, care uităm uneori să ne bucurăm de fiecare dar pe care l-am primit în viața aceasta”.

Centrul Judeţean de Educaţie Incluzivă a fost în atenţia autorităţilor judeţene şi anul trecut, când a fost implementat un proiect pentru eficientizarea energetică a clădirii. Cu acea ocazie au fost executate lucrări pentru anveloparea exterioară a clădirii, dar şi înlocuirea instalaţiilor interioare. În paralel cu acea investiţie, conducerea școlii a reuşit să atragă o finanţare pentru înlocuirea mobilierului.

Articole similare