Administrație

Râmnicu Sărat: Centru de resurse tineret şi voluntariat, iniţiat cu implicarea tuturor ONG-urilor

La sfârşitul săptămânii trecute, Primăria Municipiului Râmnicu Sărat şi Centrul de Informare Europe Direct au organizat o întâlnire cu reprezentanţii unor organizaţii comunitare. Scopul: repartizarea fondurilor de la bugetul municipalităţii pentru proiecte ce urmează să fie subvenţionate de Primăria Râmnicu Sărat, pe domeniile cultural, sportiv, protejarea mediului, toate presupunând acţiuni declarate nonprofit.

„La workshop au luat parte laolaltă reprezentanți ai municipalității și ai unor organizații comunitare precum: Academia Faptelor Bune, Viitorul Începe Azi, Asociația Socială Culturală Pentru Prosperitate, Unity in Values Interconfessional Association ș.a, împreună cu parteneri din comunitate, precum Centrul Cultural <Florica Cristoforeanu> și Europe Direct Râmnicu Sărat”, spune administratorul public al municipiului Râmnicu Sărat, Florin Ceparu, totodată şi liderul Centrului de Informare Europe Direct

Întâlnirea a propus liniile finanțărilor nerambursabile promovate în 2024, proiectele pe care organizațiile le au în derulare, precum și la nivel de concept, precum și propuneri comune de proiecte, așa cum este cazul înființării unui Centru de resurse pentru învățare, tineret și voluntariat. Și pentru că anul 2024 este unul al participării civice la viața comunitară europeană, materialele de promovare transmise de la nivelul Comisiei Europene, promovând un mesaj unitar, „Faceți-vă auziți!”, au fost oferite participanților, alături de mesaje de suport pentru încurajarea proiectelor care vizează creșterea participării civice a tinerilor și comunității locale.

„Activitatea a fost una foarte educativă, am învățat despre poluare și reciclare, printr-un joc interactiv, Photo-Voice. Tinerii care au fost prezenți la activitate au avut de ales trei poze reprezentative pentru tema pe care au primit-o (poluare sau reciclare), urmând ca să le discutăm împreună. Am văzut noi voluntari, astfel reușind să aducem o generație nouă în zona voluntariatului, care ne-au promis prezența și în viitoarele activități”, a spus city-managerul Ceparu.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker