Administrație

Râmnicenii vor rămâne fără apă curentă. Planificat!

Ştirea cu impact direct asupra populaţiei din oraşul Râmnicu Sărat vine de la Compania de Apă Buzău, care îşi informează clienţii din această zonă că „miercuri, 19.06.2024, începând cu ora 13.00 şi până joi, 20.06.2024, la ora 6.00 dimineaţa, se va opri furnizarea apei în oraş!”. Pentru a trece mai uşor printr-o astfel de perioadă de disconfort, cetăţenii sunt rugaţi să-şi facă provizii de apă.

Compania de Apă Buzău are în derulare, în zona oraşului Râmnicu Sărat dar şi a localităţilor din imediata apropiere, un amplu program de investiţii pentru interes şi utilitate publică, pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de alimentare a comunităţilor cu apă potabilă, precum şi extinderea sau executarea de reţele noi pentru preluarea apelor menajere. Toate lucrările sunt prinse în Contractul de Lucrări nr.5 şi are ca obiect „Execuția și reabilitarea forajelor în localitățile: Râmnicu Sărat (Voetin), Valea Râmnicului, Grebănu, execuția și reabilitarea stațiilor de captare/tratare apă potabilă/gospodăriilor de apă în localitățile: Râmnicu Sărat (Voetin), Puiești, Valea Râmnicului, Grebănu, Homești, Zăplazi, Livada, Răducești, Poșta, Băbeni și reabilitarea rezervoarelor Podgoria”.

În anumite zone lucrările au ajuns în faza în care se fac legături cu rețelele existente, situație în care trebuie oprită apa, uneori câteva ore. În astfel de situaţii, constructorul este pregătit să valorifice optim perioadele de oprire a furnizării pentru a efectua și alte lucrări, care de asemenea au nevoie de sistarea alimentării cu apă. În cadrul contractului se vor realiza atât lucrări de modernizare a hidraulicii de la Gospodăria de Apă Podgoria cât și lucrări de conectare a conductelor noi de aducțiune (inox, Dn 400) și a rezervoarelor noi, executate cu finanţările din programul european POIM (Program Operaţional Infrastructură Mare).

În ceea ce privește lucrările din fonduri proprii ale Companiei de Apă S.A. Buzău, se va înlocui un tronson de aproximativ 200 m din rețeaua de alimentare cu apă (conducta din oțel – Dn 500 mm, cu grad ridicat de uzură), între Castelul de apă și Șoseaua Podgoriei.

Articole similare