Administrație

Râmnicelu: Realizarea Complexului Sportiv pentru Oină, o provocare pentru noul primar ales

Comuna Râmnicelu este una dintre localităţile ce şi-a căpătat renume la nivel naţional, mai ales în ultima perioadă, când politicieni cu reprezentativitate pe partea stângă a eşichierului politic au devenit promotorii sloganului „Cumpără româneşte”, zona fiind renumită prin producţiile record la cultura de usturoi, produsul respectiv fiind considerat un brad local.

Chiar dacă nu pare a fi un vector la fel de pronunţat precum imaginea produsului agricol, oina, sportul specific românesc, este una dintre ocupaţiile generaţiilor tinere, care de-a lungul timpului au adus la Râmnicelu trofee şi cupe cu greutate naţională şi chiar cu nobleţe Regală.

Primarul în funcţie, Dumitru Stanciu, dar şi cel nou mandatat de cetăţeni la alegerile locale din 9 iunie, Fănel Burlacu, şi-au fixat între priorităţile de mandat, chiar dacă primul a decis să se retragă din activitatea administrativă, reabilitarea sportului care a adus faima localităţii. Demersul celor doi a fost iniţiat la momentul constituirii unei documentaţii tehnice în baza căreia să poată fi accesată o finanţare guvernamentală cu care să poată fi construită şi amenajată o bază sportivă pentru oină. Documentaţia a fost depusă la Ministerul Dezvoltării, iar la acest moment, conform afirmaţiilor celor doi, proiectul este înregistrat pe o listă de finanţare, valoarea susţinerii financiare fiind de peste 40 de milioane de lei. Primarul Stanciu şi-a rezervat săptămâna trecută două deplasări la Bucureşti, tocmai pentru a urgenta abordarea unei etape superioare în circuitul birocratic, astfel încât încă din cursul acestui an să se poată vorbi despre organizarea licitaţiei pentru atribuirea contractului de execuţie.

Până atunci, atât primarul Stanciu, cât şi noul primar ales, Fănel Ungureanu, vor încerca să rezolve o problemă de ordin cadastral, pentru ca zona rezervată amenajării bazei sportive să fie eliberată de orice fel de sarcini. S-ar părea că lucrurile nu sunt chiar simple, având în vedere că fosta administraţie publică, de dinaintea primarului Stanciu, a eliberat documente pentru întocmirea unui titlu de proprietate pe o parte din terenul de sport. În paralel, autorităţile judeţene ţin pasul cu delegaţiile celor doi primari pe lângă instituţiile de la Bucureşti şi au aprobat, în şedinţa Consiliului Judeţean arondată lunii mai, o sumă consistentă tocmai pentru subvenţionarea sportului de masă oina, sprijinul fiind în valoare de 50.000 de lei.

Articole similare