Politic

Pufu va conduce grupul de lucru care va elabora noua lege a audiovizualului

Preşedintele interimar al Senatului, liberala Alina Gorghiu, şi preşedintele comisiei pentru cultură şi media din camera superioară a Parlamentului, senatorul PNL Viorel Badea, l-au desemnat pe colegul de partid Vlad Pufu să fie coordonator al grupului de lucru ce se va ocupa de elaborarea noii legi a audiovizualului. Lucrul la noua lege va porni din sesiunea parlamentară care va începe în februarie 2023, anunţă PNL.

Liberalii precizează că, deşi legea a intrat în vigoare de curând, Colegiul Legislativ a făcut observaţii în privinţa multor articole, care devin aproape inaplicabile: „Din 1996, când a fost elaborată legea, şi până acum, s-au făcut numeroase amendamente, astfel că în acest moment actul normativ are nevoie de corecţii pe fond”, spun liberalii.

„Se impune o rescriere în totalitate a Legii audiovizualului la recomandarea Consiliului Legislativ. Este nevoie de o actualizare, astfel încât să rezulte o lege modernă, adaptată perioadei pe care o traversează media audiovizuală. O lege deplin armonizată şi cu noua directivă pe care Uniunea Europeană o recomandă în legătură cu un act normativ privind libertatea mass-media”, a declarat senatorul PNL Vlad Pufu.

Senatorul Vlad Pufu a fost, până în urmă cu doi ani, proprietarul posturilor de radio Focus FM și de televiziune Focus TV.

Articole similare