Politic

Pufu, despre polemica creșterii pensiilor: „Seamănă cu o licitație”

Senatorul PNL de Buzău Vlad Pufu consideră că polemica din spaţiul public pe tema procentelor de creştere a pensiilor a început mult prea devreme; el spune că tema lansată de ministrul social-democrat al Muncii Marius Budăi, seamănă cu o „licitaţie!”.

„Dezbaterea şi polemica din spaţiul public pe tema cifrelor şi procentelor au început mult prea devreme. Domnul Budăi a fost cel care a început, atunci când a aruncat pe piaţă acea sintagmă «cel puţin 10 la sută». Nu înţeleg ce înseamnă acest «cel puţin».  Şi «cel mult» cât este? Că lasă un spaţiu până la plus infinit, de parcă am asista la o licitaţie!”, a comentat Pufu la Realitatea TV.

El a precizat că la acest moment  nu poate fi făcută o previziune legată de procentul de creștere a pensiilor. „Noi, concret, nu ştim la ora actuală despre ce cifre discutăm, pentru că proiecţia de buget va fi făcută abia în zilele următoare. Prognoza de toamnă pe care a înaintat-o Institutul Naţional de Statistică arată că suntem cu un procent în plus la creştere economică, adică de la 2,4 la sută estimat pozitiv la 3,4 sau 3,5 creştere reală în această toamnă. Nu avem cum să facem la ora actuală o previziune şi o proiecţie pentru procentele pe care le putem aplica şi cu care putem mări pensiile”, a declarat senatorul PNL.

Premierul Nicolae Ciucă a spus, miercuri, despre majorarea pensiilor, că „sunt luate în calcul toate variantele (…) Urmează ca cea care este cea mai benefică pentru populaţie să fie anunţată atunci când o vom agrea în coaliţie”, a spus şeful Executivului. Întrebat despre impactul unei majorări cu 10 la sută a pensiilor, Nicolae Ciucă a răspuns: „În acest moment, pe analizele pe care le avem, nu se corelează de niciun fel, nu sunt corelate măsurile pe energie cu cele care vizează pensiile şi salariul minim”.

Articole similare