Sport

Au lipsit ocaziile, nu şi spectacolul

Oţelul Galaţi – Gloria Buzău 1-1 (1-1)

Şi Oţelul, şi Gloria au pierdut câte un punct pe drumul către play-off, după ce au încheiat la egalitate, 1-1, partida susţinută marţi seară, la Galaţi, în epilogul etapei a 12-a a eşalonului secund.

Gloria a deschis scorul după o acţiune spectaculoasă, cu pase rapide între jucători, cu argentinianul Pablo Gaitan scăpând spre poartă, pătrunzând în careu şi finalizând cu plasat pe lângă Dur-Bozoancă la colţul lung (37).

De pus în ramă a fost însă reuşita căpitanului Oţelului, Ionuţ Neagu, din al doilea minut al prelungirilor. Triplul campion al României, Neagu a trimis un şut senzaţional de la circa 35 de metri central, direct în vinclul din stânga al lui Relu Stoian, rămas fără reacţie.

La fel ca prima, şi partea secundă a fost lipsită în ocazii, atenţia mai reţinând-o eliminarea lui Ariel Lopez (87), astfel că remiza consemnată la pauză a trebuit să fie acceptată de ambele tabere.

După meci, antrenorul Gloriei, Adrian Mihalcea s-a declarat mulţumit de jocul echipei sale, însă nu la fel de încântat şi de rezultat. „Sunt mulţumit de joc, băieţii au arătat o atitudine destul de bună. De rezultat, mai puţin. Cred că, în mare parte, am fost echipa care am condus jocul. Nu ştiu la numărul de ocazii care este paritatea. Ca şi joc, ca şi plăcere, ca şi posesie, zic că am condus jocul. Ştiam ce fel de echipă întâlnim, ştiam că sunt extrem de periculoşi la fazele fixe şi la lansările astea pe atacant şi plecare din linia a doua. Ne-am pregătit toată săptămâna şi băieţii au înţeles mesajul. Dar obiectivul nostru este acela de a ajunge în play-off şi atunci trebuie să reuşim să câştigăm. Avem trei egaluri la rând, n-am pierdut, practic, de patru meciuri, de când sunt la Buzău, dar nu avem decât o victorie. Dacă punctul acesta ne va duce în play-off, atunci sunt mulțumit”, a spus Adrian Mihalcea.

Gloria a rămas în „buza” locurilor de play-off şi după această remiză (7-8, la egalitate de puncte cu Slatina) şi va va disputa următoarea partidă duminică, de la ora 11.00, în Crâng, împotriva Viitorului Tg. Jiu.

 • OŢELUL: Dur-Bozoancă – An. Rus, Yabre, Azinovic, D. Panait – Cisotti (80 A. Nica), I. Neagu (67 Markovic), Gorovei (67 Adăscăliţei) – L. Maxim (67 Mitoi), Cîrjan, Berisha (46 Jardan). Antrenor: Dorinel Munteanu.
 • GLORIA: R. Stoian – Oteliţă, Wiktorski, Marku, Sălceanu – Gaitan, A. Lopez – Val. Munteanu (61 Val. Alexandru, 90+5 Honciu), Dudu, Blejdea (61 Dr. Lazăr) – Boiciuc (61 Neicuţescu). Antrenor: Adrian Mihalcea.
 • Au marcat: I. Neagu 45+2 – Gaitan 37.
 • Arbitru: Robert Avram (Piteşti).
 • Cartonaş roşu: Ariel Lopez 87.

Liga a 2-a – Etapa a 12-a

 • Dinamo Bucureşti – CSM Slatina 0-0
 • Poli Iaşi – Csikszereda Miercurea Ciuc 0-0
 • Unirea Constanţa – Metaloglobus Bucureşti 1-3
 • CSC Şelimbăr – Ripensia Timişoara 0-0
 • Poli Timişoara – Minaur Baia Mare 1-1
 • Progresul Spartac – Unirea Slobozia 1-4
 • Viitorul Tg. Jiu – Steaua Bucureşti 4-3
 • FC Braşov – CSC Dumbrăviţa 4-0
 • Oţelul Galaţi – Gloria Buzău 1-1

Clasament

 1. STEAUA 26 p.
 2. Unirea Dej 25 p.
 3. Slobozia 22 p.
 4. Oţelul 22 p.
 5. Csikszereda 21 p.
 6. Poli Iaşi 21 p.
 7. Slatina 19 p.
 8. Gloria 19 p.
 9. Chiajna 17 p.
 10. Şelimbăr 17 p.
 11. Dinamo 17 p.
 12. FC Braşov 16 p.
 13. Viitorul Tg. Jiu 15 p.
 14. Minaur 13 p.
 15. Dumbrăviţa 13 p.
 16. Ripensia 12 p.
 17. Progresul Spartac 12 p.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker