Administrație

11 localități eligibile la finanțare pentru renovarea cabinetelor medicale

Buzăul apare pe una dintre listele Ministerului Sănătății, într-un proiect cu finanțare europeană, care privește dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești. La nivel național, sunt vizate 200 de localități vulnerabile, care vor putea accesa aproximativ 200.000 de euro pentru a construi/renova și dota cu echipamente și mobilier centre de asistență medicală primară și servicii  de asistență socială.

Adrian Petre, vicepreședinte Consiliul Județean

În județul nostru, cele 11 localități eligibile sunt Mihăilești, Viperești, Râmnicelu, Lopătari, Luciu, Măgura, Valea Salciei, Brădeanu, Buda, Cilibia și Râmnicu Sărat, care pot solicita 140.000 euro pentru lucrările de construcție/renovare, 57.300 euro pentru echipamente (vor fi achiziționate centralizat de Ministerul Sănătății și livrate fiecărui beneficiar/primărie) și 3.000 euro pentru mobilier și publicitate. Cererea de finanțare și proiectul se depun în perioada 10 noiembrie – 15 decembrie de către primăriile comunităților eligibile, urmând pașii specificați în documentația proiectului. Pe lângă cele 11 localități preselectate, Pătârlagele și Cernătești se află pe lista de rezervă a acestui plan de finanțare.

„PNRR: 11 localități din județul Buzău sunt eligibile pentru accesarea de fonduri europene 100 la sută nerambursabile în cadrul unui program de dezvoltare a infrastructurii medicale prespitalicești. În data de 10 noiembrie, Ministerul Sănătății va lansa un apel care vizează 200 de localități vulnerabile ce vor putea accesa aproximativ 200.000 de euro pentru a construi/renova și dota cu echipamente și mobilier centre de asistență medicală primară și servicii  de asistență socială”, a declarat Adrian Petre, vicepreședintele Consiliului Județean. 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker