Actualitate

Proteste la Direcția Sanitar Veterinară Buzău

Astăzi, la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Buzău, se anunță proteste. Angajații Serviciului Sănătate și Bunăstare Animală sunt deciși să întrerupă activitatea și să-și strige nemulțumirile în stradă. De la 1 iulie 2024, aceștia au primit noi atribuții, pe lângă cele pe care deja le aveau, într-un context în care serviciul se confrunta deja cu un deficit de personal.

Angajații susțin că pur și simplu nu mai fac față volumului de muncă și cer măsuri urgente pentru rezolvarea problemei, inclusiv transferul de personal din alte departamente ale DSVSA. Întrucât discuțiile cu conducerea instituției nu au avut până acum niciun rezultat, angajații DSVSA Buzău au decis să protesteze vineri, 5 iulie, începând cu ora 10.00.

„Reorganizarea s-a făcut în baza Legii 296/2023, a fost amânat termenul de vreo două și de la 1 iulie s-a pus în aplicare. La DSVSA, Serviciul Sănătate și Bunăstare Animală, cel care este “Cenușăreasa” DSV-ului și care duce greul, are cel mai mic număr de angajați. Suntem nemulțumiți că, după reorganizare, atribuțiile noastre s-au înmulțit, am preluat sarcini de la alt serviciu. Avem fizic 7 oameni, 3 posturi sunt vacante, un angajat va pleca în prenatal într-o lună iar altul este debutant. La celălalt serviciu de la care am preluat o treime, sau mai mult din atribuții, a rămas cu 10 oameni, toate cele 10 posturi fiind ocupate. La noi este un volum foarte mare de muncă, pe care chiar nu putem să-l ducem.”, a declarat Stelian Mihalcea, reprezentantul salariaților DSVSA.

Angajații explică că au fost nevoiți să preia atribuții suplimentare de la un alt serviciu, care a rămas cu personal complet, în timp ce ei se confruntă cu un deficit sever. În prezent, Serviciul Sănătate și Bunăstare Animală are doar șapte angajați, dintre care trei posturi sunt vacante, un angajat va intra în concediu prenatal, iar altul este începător. Aceste condiții fac imposibilă gestionarea volumului mare de muncă, care include controale în tot județul, gestionarea fermelor, dosare de decontare și control, colaborarea cu medicii concesionari și gestionarea focarelor de pestă porcină africană (PPA).

„Am fost la domnul director să-i cerem să ne mai dea și nouă unu-doi oameni și ne-a refuzat. Vom face și noi ce putem, ni s-au înmulțit atribuțiile, nu putem să facem față fizic. Avem controale în tot județul, toate fermele, dosare de decontare, de control, cu medicii concesionari care au controale cu DSVSA, toate focarele de PPA trebuie gestionate, deci nu putem să facem față. Ar trebui aduși oameni de la alte departamente”, a adăugat Mihalcea.

Angajații speră ca protestul lor să atragă atenția autorităților și să conducă la măsuri concrete pentru ameliorarea situației, asigurând astfel funcționarea optimă a serviciului și îmbunătățirea condițiilor de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare