Actualitate

Nicio medie de 10 la Bacalaureat!

Nicio medie de 10 nu s-a obținut anul acesta la Bacalaureat. Bineînțeles că aceste rezultate sunt înainte de contestații. Cea mai mare medie, 9,96,  aparține   unui elev al Colegiului „Național „B.P. Hasdeu”, de la specializarea Filologie. Acesta este urmat în clasament de doi elevi, unul de la Colegiul Național „B.P. Hasdeu” și unul de la  Colegiul Național „Alexandru Vlahiuță” din Râmnicu Sărat, cu media 9,95. Opt elevi au promovat Bacalaureatul cu medii peste 9,90.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ, potrivit Ministerului Educației:

  • susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea;
  • obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Media la Bacalaureat 2024 se calculează ca medie aritmetică a notelor obținute la cele trei probe scrise. Elevii care obțin media 5,99 la Bacalaureat trebuie să știe că aceasta va fi rotunjită la 6,00, deci vor promova astfel examenul.

Candidații care nu promovează examenul de Bacalaureat 2024 în sesiunea de vară se pot înscrie în sesiunea de toamnă a examenului de Bac 2024. Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe se face în perioada 15 – 22 iulie 2024.

Articole similare