vineri, 22 ianuarie 2021

Proiecții pe clădirea unei instituții culturale și expoziție de carte, de Ziua Culturii Naționale la Buzău

Cu ocazia zilei de naștere a poetului Mihai Eminescu, dată desemnată drept Ziua Culturii Naționale, Muzeul Județean și Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” anunță organizarea a două evenimente inedite.

La Muzeul Județean, vineri, 15 ianuarie, de la ora 18.00, este programată o proiecție pe clădirea instituției. „Este vorba despre proiecția pe fațada clădirii noastre a unui mesaj al ministrului Culturii cu ocazia Zilei Culturii Naționale. Sperăm ca și vremea să ne permită. Imaginea care urmează să fie proiectată și mesajul urmează să le ­pri­mim de la Ministerul Culturii”, a declarat Daniel Costache, directorul Muzeului Jude­țean.

Totodată, muzeul buzoian va organiza, în aceeași zi, o conferință de presă în cadrul căreia vor avea loc lansări de carte, prezentarea ofertei expozi­ționale din acest an și raportul activităților pe anultrecut.

În ceea ce privește Centrul Cultural „Alexandru Marghi­loman”, reprezentanții instituției invită buzoienii, în perioada 11-15 ianuarie, să viziteze o expoziție inedită în interiorul Vilei Albatros. Este vorba despre o adevărată Enciclopedie a operei lui Eminescu, 200 volume, care face parte din proiectul „Corpusul Receptării Operei Emines­ciene”.

Expoziția prin care Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” omagiază pre­zența poetului Mihai Eminescu în ­spi­ritualitatea ro­mânească poate fi vizitată în intervalul 11-15 ianuarie, între orele 9.00 și 16.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!