Administrație

Proiect al Primăriei Scorțoasa, aproape 15 milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării

Ministrul Adrian-Ioan Veștea a semnat, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, 56 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în valoare totală de 666.756.305,43 de lei. Contractele, semnate împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, vizează modernizarea străzilor și a drumurilor de interes local, înființarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră și a stațiilor de epurare, construirea sau refacerea unor poduri, precum și înființarea unor rețele de distribuție a gazelor naturale.

Primăria Scorțoasa se află printre cele care au primit finanțare din partea Ministerului Dezvoltării pentru proiectul „Înființare sistem de alimentare cu apă în satele Gura Văii, Scorțoasa, Policiori și Plopeasa din comuna Scorțoasa, județul Buzău” și are alocată suma de 14.966.965,78 lei. Pe 13 septembrie, Primăria a mai primit alte 24.764.325,00 lei pentru înființarea unui sistem de canalizare în aceleași sate, iar primarul comunei, Vasile Săcuiu, spunea că urmează ca lucrările de execuție să fie demarate în scurt timp.

În aceeași zi, ministrul Dezvoltării a semnat și trei contracte, în valoare totală de 124.050.098,37 de lei, cu finanțare din Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu risc seismic ridicat, pentru consolidarea și renovarea energetică a două unități de învățământ și a unei clădiri publice. „Avem nevoie de implicarea tuturor autorităților locale, întrucât reducerea riscului seismic atât la clădirile publice, cât și la blocurile de locuințe este o responsabilitate comună, iar măsurile propuse se adresează deopotrivă cetățenilor și autorităților”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea.

Începând cu data de 1 august, Ministerul Dezvoltării a deschis cea de-a doua sesiune de depunere a cererilor de finanțare pentru Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu risc seismic ridicat, iar beneficiarii pot încărca documentele necesare pentru accesarea fondurilor puse la dispoziție în platforma digitală investitii.mdlpa.ro, fără a exista un termen limită.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker