ActualitateEducație

Program gratuit pentru elevele care vor să învețe noțiuni de IT

Elevele de gimnaziu și liceu din toată țara sunt invitate să ia parte la un program internațional gratuit prin care vor învăța să dezvolte aplicații de mobil care abordează teme precum sărăcia, mediul înconjurător, pacea, egalitatea, educația, sănătatea, dar și realizarea unui plan de afaceri.

La program pot participa echipe formate din maxim cinci fete. Programul Technovation Girls prezintă trei divizii pentru participante:

  • divizia pentru începătoare pentru fete între 8 și 12 ani;
  • divizia junioare pentru fete între 13 și 15 ani;
  • divizia senioare pentru fete între 16 și 18 ani;

Se mai pot înscrie și mentori pentru a oferi sprijin echipelor pe parcursul competiției. Aceștia pot fi părinți, profesori sau angajați în domenii IT. Competiția Technovation Girls este organizată anual în România de Asociația Adfaber și încurajează elevele să aleagă o carieră în industria tehnologiei. Participantele nu trebuie să cunoască programare înainte de a se înscrie.

„Technovation Girls oferă elevelor cu vârste între 8 și 18 ani abilitățile de care au nevoie pentru a deveni antreprenoare și lideri în domeniul tehnologiei. Este un program internațional gratuit, desfășurat anual. Sute de eleve din întreaga lume se înscriu, descoperă cu câtă ușurință pot să dezvolte aplicații, dobândesc noi cunoștințe și leagă noi prietenii. Cu sprijinul mentorilor voluntari, profesorilor și părinților, folosind materialele gratuite puse la dispoziție, fetele învață să dezvolte aplicații pentru mobil care abordează și rezolvă probleme din lumea reală. Elevele învață cu ajutorul resurselor gratuite cum să dezvolte aplicații de mobil și proiecte de Inteligență Artificială”, se arată în comunicatul transmis de organizatori.

Articole similare