ActualitateCultură

Profesori universitari din „Țara Soarelui Răsare”, în vizită la Muzeul Chihlimbarului

Un grup de profesori universitari din Japonia a făcut o vizită în această săptămână în județul Buzău. Mai întâi, profesorii japonezi au avut o întâlnire cu elevii Liceului Teoretic „Radu Vlădescu”. Ei au  fost acompaniați în această activitate de cercetători geografi români. Întâlnirea a fost posibilă ca urmare a unui parteneriat durabil realizat între liceul buzoian și Institutul de Geografie al Academiei Române.

„A fost o activitate dinamică și plină de conținut timp de două ore. Cercetările geografice i-au fascinat pe elevi, însă și oaspeții noștri au apreciat în mod deosebit calitatea întrebărilor primite, dar și nivelul limbii engleze. Promisiunea de ambele părți este aceea că vom continua colaborarea cu cercetătorii români și pregătim acțiuni comune în  <săptămâna verde>. Felicitări, dragi elevi și stimați colegi!”, este mesajul conducerii postat pe pagina de socializare a liceului.

Grupul de cercetători japonezi nu a plecat până nu au făcut și o vizită în Geoparcul UNESCO „Ținutul Buzăului”. Trecerea lor a fost consemnată de lucrători ai Muzeului Chihlimbarului. Într-un mesaj postat pe pagina instituției este consemnat :„Ieri, 13 martie, am fost onorați de vizita făcută de șapte cadre didactice din cadrul: Meiji University, Nara University of Education, The University of Tokyo și de la Institutul de Geografie al Academiei Române”.

Colecția muzeală Colți cunoscută drept Muzeul chihlimbarului din cadrul Muzeului Județean Buzău Muzeul funcţionează într-o casă în stil popular, construită între 1973 – 1974, care a suferit mai multe etape de renovare:  în 1981, 1983, 2019-2020. Expoziţia permanentă a fost redeschisă pe 21 august 2020.  Aici Muzeul are un bogat material. După reabilitarea clădirii în 2019, muzeul s-a redeschis în august 2020, într-un nou concept expozițional, prezentând publicului colecția de chihlimbar: pepite de diferite dimensiuni, bijuterii (inele, cercei, pandantive, şiraguri de mărgele etc.), unelte de extracție și prelucrare a chihlimbarului.

 

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker