Actualitate

Elevii buzoieni, invitați în competiția pentru crearea celei mai inovatoare campanii de reciclare a ambalajelor

Elevii din România sunt invitați să participe la o competiție  care explorează creativitatea generației actuale aflată în școală, în ceea ce privește educația pentru sustenabilitate, și să îi provoace pe copii, adolescenți și tineri să creeze și să implementeze campanii inovatoare de reciclare a ambalajelor de carton. Competiția a fost denumită „Elevii schimbă jocul: CartON!” și este orgaizat  de Tetra Pak România în parteneriat cu Edupedu. „Cu accent pe implicarea în comunitate, concursul vrea să transforme perspectivele elevilor asupra mediului înconjurător, într-un demers amplu de conștientizare și acțiune ecologică în școli”, transmit organizatorii.

Concursul este deschis pentru elevii din clasele I-IV și V-VIII, din școlile din mediul urban și rural din România, sub îndrumarea unui cadru didactic coordonator – învățător, profesor sau director.

Acest concurs, scrie siteul edupedu.ro, încurajează elevii să se implice activ în protejarea mediului prin faptul că îi face să gândească, să creeze, analizeze și propună inițiative de reciclare a ambalajelor de carton, promovând astfel conștientizarea și acțiunea ecologică. Practic, participanții ar trebui să ne spună cum își imaginează ei cele mai bune soluții de a-i încuraja sau convinge pe adulții și copiii din jurul lor, despre beneficiile reciclării ambalajelor de carton și cum se face sortarea corectă a acestora pentru reciclare. Potrivit sceleiași surse, nu se așteaptă de la participanți compuneri, ci ei trebuie  să realizeze „o campanie de informare și educare la nivelul școlii”. Clasele participante au libertatea să aleagă modalitatea prin care vor desfășura campania în școala lor. Astfel, pot face desene, filmulețe, planșe, animații, infografice, afișe, pliante etc., prin care să arate/vorbească despre beneficiile reciclării ambalajelor de carton în școala lor. De asemenea, pot transforma cutiile de carton (de exemplu ambalaje de carton pentru lapte, sucuri etc) în obiecte utile și, astfel, să fie utilizate în cadrul campaniei lor.

Cum se face înscrierea în concurs

Regulamentul complet poate fi descărcat de aici.

Înscrierea în concurs se face pe baza completării unui formular, disponibil aici.

  • Pentru înscrierea în concurs, clasa participantă trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
  • Să transmită formularul completat la adresa de email specificată pe pagina dedicată concursului de pe Edupedu (acesta se va putea descărca de pe pagina de concurs Edupedu). Formularul va fi transmis de către coordonator. De asemenea, coordonatorul are obligația de a se asigura de transmiterea acordului privind prelucrarea de date.
  • Să transmită, alături de formularul completat, un material de prezentare a campaniei (în format word, pdf, ppt). Pot fi anexate formularului de înscriere/emailului de înscriere orice fel de materiale reprezentative care arată desfășurarea campaniei la nivelul școlii (fotografii, filmulețe etc.).

 

Articole similare