sâmbătă, 08 august 2020

Procurorii de la parchetele locale Buzău şi Rm. Sărat, vot pentru desfiinţarea Secţiei Speciale

Peste 200 de instanţe şi parchete din ţară în care, miercuri, joi şi vineri s-au întrunit Adunările generale ale magistraţilor s-au pronunţat pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). Pentru menţinerea acestei structuri de parchet au votat doar trei instanţe din ţară. La solicitarea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, conducerile instanţelor s-au întrunit pentru a decide şi asupra altor trei teme: schimbarea ciclului de şcolarizare la Institutul Naţional al Magistraturii, renunţarea la pensionarea anticipată şi trecerea la completurile de trei judecători în apel.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis magistraţilor din Rom
ânia o scrisoare în care îi invită să-şi exprime punctele de vedere asupra a patru chestiuni:,,1. Schema de pensionare anticipată a magistraţilor. S-ar impune sau nu prorogarea intrării în vigoare a acesteia? S-ar impune sau nu abrogarea acesteia?
2. Trecerea la complete de 3 judecători în apel. (Consi­derăm pertinente aceleaşi întrebări menţionate la pct 1)
3. Noul ciclu temporar de şcolarizare la INM (4 ani). (Considerăm pertinente aceleaşi întrebări menţionate la pct 1)
4. Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor Speciale din Justiţie. Se impune desfiinţarea acesteia prin abrogarea prevederilor legale prin care s-a înfiinţat şi revenirea la status quo ante? Se impune amendarea prevederilor legale prin care s-a înfiinţat şi în ce sens anume?”

Începând de miercurea trecută, la instanţele şi parchetele din ţară au loc adunări generale în care se votează asupra acestor patru teme. Până vineri după-amiază au votat judecători şi procurori din peste 200 de instanţe şi parchete din ţară. Potrivit surselor HotNews.ro, pentru menţinerea Secţiei speciale au votat în adunările generale doar trei instanţe: Curtea Militară de Apel, Curtea de Apel Oradea şi Judecătoria Hunedoara. Restul s-au exprimat, în unanimitate sau în majoritate, pentru desfiinţarea acestei structuri de parchet.

Printre cele 200 de parchete ale căror magistraţi s-au pronunţat în unanimitate pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie se aflau, la sfârşitul săptămânii trecute, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Sărat.

2 COMENTARII

  1. După modelul procurorilor doldora de conștiință profesională și civică, ar trebui ca infractorii să ceară desființarea Poliției și Parchetelor.

  2. „Sectia speciala” este buna dar a fost infiintata de cine nu trebuie si au pus acolo sef, un fel de Ciorbea, o sluga cu numele de Adina Florea, asta-i baiul.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!