Actualitate

Problema abandonului școlar, tratată cu fondurile de 3,7 miliarde de euro destinate Educației prin PNRR

Dintr-o clasă cu 25 de copii, 4 dintre ei renunță la școală până la clasa a VIII-a sau după finalizarea ei, arată datele statistice ale Eurostat și  ale Institutul Național de Statistică. Rata de părăsire timpurie a sistemului de educație și formare în această categorie de vârstă (18-24 de ani) este de 15,6%, în creștere de la 15,3 în 2019. În martie 2020 a fost declarată pandemie la nivel mondial, în România fiind închise școlile și elevii trecând la învățământ la distanță. Concret, Eurostat a publicat recent indicatorul pentru anul 2020 al părăsirii timpurii a școlii, iar prin calculul acestui procent din totalul populației din grupa de vârstă 18-24 de ani, publicată de INS, reiese un fenomen de abandon școlar timpuriu intens în sistemul de Educație.

Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de astăzi, se află și proiectul de Hotărâre de Guvern aprobarea Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, care va da undă verde pentru fondurile de 3,7 miliarde de euro destinate Educației pe care România ar urma să pe primească prin Programul Național de Redresare și reziliență (PNRR)

Practic, școlile vor primi granturi de 200.000 de euro pentru a reduce abandonul școlar până în 2026. Potrivit notei de fundamentare, valoarea granturilor va fi raportată la numărul de elevi și indicele de sărăcie.

Un comentariu

  1. Cu acești bani trebuie plătită integral cazarea, masa și transportul elevilor, hainele și rechizitele necesare, nu ca până acum, să fie plătiți cu mii de euro lunar așa numiții ,, coordonatori de proiecte”, ,, formatori” de doi bani. Toți banii să ajungă la cei care continuă studiile!

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker