Economic

Prize încastrabile pentru blat, eficiente pentru fiecare locuință

Dacă te-ai săturat de cablurile haotice ale prizelor și vrei un mod de alimentare mai estetic și sigur, atunci prizele încastrabile sunt pentru tine. Acestea se încorporează și montează în blaturi, în special în bucătării, birouri sau săli de conferință. Cablurile lor sunt în mobilierul în care a fost montată priza.

Astfel, atât priza cât și cablurile sunt ”ascunse” și nu vor afecta în niciun fel aspectul încăperii în care sunt montate. Desigur, poți folosi priza la fel de ușor, însă după ce finalizezi încărcarea dispozitivelor tale o poți acoperi pentru a fi ferită de apă, praf, dar și pentru un aspect care să nu fie influențat în mod negativ de aceste accesorii.

Este o priză încastrabilă eficientă pentru locuința ta?

De la modele dreptunghiulare și verticale până la modele simple (twist), există o priză încastrabilă pentru fiecare locuință. Poți alege prize orizontale, rotunde sau verticale. În general, sunt 3 tipuri de prize încastrabile pe piață:

  • Acestea au formă dreptunghiulară și se instalează ușor pe orizontală. Îți permit să încarci mai multe electrocasnice sau gadget-uri deodată, având un aspect estetic și fiind lipsite de cabluri haotice.
  • Zise și prize turn, aceste prize încastrabile sunt instalate pe verticală. Astfel, când vrei să le folosești, ai mai mult spațiu de masa de lucru.
  • Până și acestea au diferite forme și modele. Pot veni cu o priză sau două și cu diverse moduri de acoperire și descoperire a prizei. Dintre toate modelele, acestea ocupă cel mai puțin spațiu, însă au cea mai mică capacitate de încărcare. Nu se pot încărca mai mult de 2 electrocasnice în același timp.

Pe lângă avantajele și dezavantajele fiecărui model, acestea pot avea caracteristici care să îți facă viața mai ușoară. De la port USB și HDMI până la Bluetooth cu difuzor și încărcare wireless, prizele încastrabile fac mai mult decât să rezolve probleme. Desigur, poți achiziționa separat aceste elemente, însă cu prizele încastrabile plătești un singur produs care poate încărca o gamă largă de device-uri.

Iar când vine vorba de încărcarea propriu-zisă, prizele încastrabile sunt mai eficiente decât cele clasice. Acestea folosesc aceeași cantitate de energie electrică, dar vor încărca mai repede și mai eficient electrocasnicele/gadget-urile. Acest lucru este important, mai ales dacă folosești telefonul sau laptopul în bucătărie.

Prizele încastrabile pot fi folosite în baie, în bucătărie sau chiar în dormitor. Ele pot fi încastrate în piesele de mobilier și vei evita situațiile neplăcute în care aceste prize sunt acoperite de diferite articole din locuință sau reprezintă un pericol pentru animale sau copii.

Data viitoare când faci amenajări în locuință, ține cont de faptul că ai nevoie de curent electric în fiecare colț al casei. Tehnologia ne poate ajuta în majoritatea acțiunilor pe care le desfășurăm în mod normal acasă, de aceea este important să alegem prizele eficiente și care afectează cât mai puțin posibil aspectul unei încăperi.

Fie că alegi o priză încastrabilă smart, fie că alegi una obișnuită, aceste modele te vor ajuta să ai parte de mai mult confort în propria locuință!

Articole similare