Economic

Principalele motive pentru a vizita Delta Dunarii

Anul acesta sunt in trend pachetele de excursii in Delta Dunarii din Tulcea, oferite de pensiunile locale, de agentiile de turism si de micii intreprinzatori care isi pun barcile si vaporasele la dispozitia turistilor interesati de plimbare. Aceste pachete sunt special concepute pentru a oferi cat mai mult, de la trasee in ambarcatiuni sigure, in cele mai spectaculoase zone ale Deltei si pana la mese copioase in cele mai bune restaurante.

Un traseu in padurea Letea si padurea Caraorman

In aceste zone turistii vor inalti cele mai nordice paduri subtropicale, Letea si Caraorman, dar si cel mai vechi stejar din Romania care a depasit varsta de 400 de ani. Acest stejar are un diametru de 4 metri si a fost denumit stejarul ingenunchiat, datorita formei sale. In aceste paduri, pot fi admirate, incolacindu-se pe trunchiul copacilor, lianele cu lungi impresionante, coardele de vita de vie salbatica si numeroase alte plante.

Pentru cei care isi doresc un traseu cu adevarat special, pachetele turistice includ si vizita in aceste doua paduri. Acceseaza site-ul pentru a gasi astfel de trasee si alege-l pe cel care te impresioneaza cel mai mult.

Traseul Tulcea – Mila 23 – Caraorman este unul dintre cele mai accesate, datorita locurilor speciale si variate pe care le tranziteaza – turistii se bucura de apa, vegetatie acvatica, soare, plante si pasari, dar si de zonele impadurite.

Cea mai intinsa zona de stufaris

Un alt motiv pentru a vizita Delta Dunarii pe aceste trasee este zona de stufaris, considerata cea mai intinsa de pe continent, care ajunge la 1750 km patrati, dar care se extinde in fiecare an. Aici, cele mai multe case au acopersurile din stuf, construite in mod traditional. Astfel de acoperisuri pot rezista peste 50 de ani in stare perfecta, fara sa necesite interventii, daca sunt construite de specialisti si sunt bine lucrate.

Cele mai gustoase preparate din peste

Cu siguranta ca toti turistii au auzit de borsul de peste savuros, facut chiar cu apa din Dunare. Pentru ca plouare a ajuns la cote alarmanete, apa nu mai este folosita direct din Dunare. Borsul este preparat insa traditional, la foc de lemne, utilizand peste proaspat prins, gatit perfect si insotit de mujdeiul de usturoi delicios. Numeroase persoane reticente fata de consumul de peste si-au schimbat aici perceptia si au inceput sa il manance cu drag, datorita retetelor unice, care pot fi savurate doar in Delta. Stoceagul de sturion sau de somn, perisoarele din peste, icrele, plachia si pestele marinat sau chiftelutele din peste sunt doar cateva exemple de luat in calcul, atunci cand turistii se opresc la restaurantele din zona.

Pentru toti cei care vor ca anul acesta sa aiba un concediu cu adevarat unic si special, ca o recompensa dupa stresul anului anterior, Delta Dunarii este exact acea oaza de verdeata si de relaxare care merita toata atentia. In plus, pachetele de vacanta sunt disponibile aici la preturi foarte accesibile, astfel incat sa existe oferte atat pentru cei care cauta conditii premium, cat si pentru turistii care vor doar sa se distreze si sa se relaxeze, la costuri rezonabile.

Articole similare