miercuri, 05 august 2020

Primul hub antidepresie din România, la Buzău

Consiliul Judeţean Buzău împreună cu depreHUB – primul hub antidepresie din România-, îi invita pe buzoieni vineri, 13 decembrie, ora 18.00,  la sala mare a Consiliului Judeţean, să participe la o conferinţă de psihoeducaţie cu privire la recunoaşterea simptomelor din depresie şi anxietate, modalităţi de prevenire, evaluare şi tratament. Evenimentul de psihoeducaţie în depresie şi anxietate, denumit generic “Depresia e mincinoasă! Vino să afli mesajul ascuns al depresiei şi cum să te fereşti de ea!” va fi susţinută de Yolanda Creţescu, psiholog clinician şi psihoterapeut, fondatoarea depreHUB si preşedintele Asociaţiei Happy Minds.

Accesul la eveniment este gratuit, în limita locurilor disponibile. Rezervările se  fac la adresa de e-mail [email protected] sau la numărul de telefon 0746.167.428.

Despre Caravana depreHUB şi acţiunile de informare a populaţiei pe care aceasta le desfăşoară, psiholog Yolanda Creţescu spune că are rolul de a ajuta  la creşterea nivelului de conştientizare si prevenire a tulburărilor emoţionale: “Caravana depreHUB este modul nostru de a spune încă o dată <Da, suntem aici, lângă tine, oriunde şi oricând>, este demersul nostru către o lume mai conştientă şi mai responsabilă de propriile emoţii, dar şi speranţa de a diminua stigmatizarea asociată depresiei. Organizaţia Mondială a Sănătăţii ne-a prevenit deja că în 2020 depresia va fi a doua afecţiune care provoacă dizabilitatea la nivel mondial. În aceste condiţii, avem nevoie mai mult ca oricând de informaţie, suport şi acces la soluţii actuale de diagnostic şi tratament multidisciplinar. Avem nevoie să ştim că depresia nu este un moft, ci este o boală, chiar una dintre cele mai mincinoase, pentru că ea ne selectează adevarul şi ne limitează alegerile, ne seacă de resurse şi ne minte că nu mai există speranţă şi loc de mai bine. Totusi, depresia poate fi vindecată şi fiecare persoană trebuie să ştie că la fel cum mergem la un medic cardiolog, stomatolog sau de orice altă specialitate, cu aceeaşi încredere şi deschidere trebuie să ne îndreptăm şi către un psiholog clinician sau psihiatru în astfel de cazuri”, afirmă Psih. Yolanda Creţescu.

 Care vot fi subiectele puse în discuţie de organizatori

Scopul Caravanei depreHUB este de a face ­psiho­e­du­caţie, la nivel naţional, cu privire la problematica depresiei şi anxietăţii, dar şi de a facilita accesul populaţiei la instrumentele de screening şi suport gratuit, prin intermediul platformei www.deprehub.ro si al TelVerde Antidepresie 0800 0800 20.

Prin urmare, programul evenimentului va cuprinde, potrivit organizatorilor, preze­ntarea interactivă a informaţiilor referitoare la prevenirea, recunoaşterea simptomatologiei depresive şi an­xioase, cauze, tipuri de depresie, tratament, precum şi discuţii şi consiliere cu participanţii. Buzoienii prezenţi la eveniment vor putea afla cum să recunoască depresia care este diferenţa între depresie şi anxietate, care sunt cauzele depresiei, ce îi poate predispune la depresie, cum se tratează depresia, psiholog, la cine să meargă şi când; cum să ajute o persoană care suferă de depresie, cum să se raporteze sănătos la suferinţă, cum să prevină depresia şi anxietatea.

 Ce este depreHUB

depreHUB este un proiect naţional, iniţiat de Asociaţia Happy Minds cu scopul de a reuni, sub cupola unui nou concept în România, totalitatea serviciilor de prevenire a depresiei şi anxietăţii, evaluare e-health, diagnostic, intervenţie şi reintegrare socio-pro­fesio­na­lă.

Componenta de terapie ştiinţifică online a depresiei

şi anxietăţii este susţinută prin intermediul platformei www.deprehub.ro care ­asi­gură accesul online la screening şi diagnostic pentru depresie şi anxietate, la monitorizarea stărilor depresive şi tratamentul depresiei, fără a fi necesară prezenţa beneficiarului în cabinetul terapeutului.

Tel verde Antidepresie 0800 0800 20 este o linie telefonică gratuită, disponibilă non-stop, 24/7 şi cu acoperire în toată ţara. Persoanele pot apela acest număr în caz de atacuri de panică, depresie şi anxietate.

loading...
error: Content is protected !!