miercuri, 05 august 2020

Lecţie de prevenire susţinută de poliţiştii buzoieni la Şcoala 1 după cazul de şantaj cu fotografii indecente între două eleve de 12 ani

Poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi poliţişti de proximitate de la Poliţia Municipiului Buzău au desfăşurat marţi o activitate preventiv-educativă la şcoala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”  Buzău.

Activitatea a avut drept scop informarea elevilor asupra măsurilor minime de protecţie pe care le pot adopta astfel încât să nu devină victime ale infracţiunilor şi vine la aproape o lună de la mediatizarea unui caz revoltăror, protagoniste fiind două fete de 12 ani, eleve în clasa a VI-a. Sub o indentitate falsă pe un portal de socializare, una dintre ele i-a cerut colegei de bancă fotografii în ipostaze indecente. Mai exact, dându-se drept un băiat interesat de ea, a convins-o pe fetiţă, prin mesaje repetate şi ademenitoare, să se fotografieze în posturi intime. Odată primite, fotografiile compromiţătoare au fost folosite ulterior pentru a o defăima pe victimă. Fotografiile au fost trimise altor colegi şi aşa au aflat şi părinţii elevilor, iar mai apoi directorul şcolii, care i-a sesizat imediat pe cei ai copilelor, Inspectoratul şcolar, dar şi organele de cercetare penală.

Cazul a fost preluat de DIICOT, care a început o anchetă,  cercetările fiind desfăşurate in rem, respectiv asupra faptei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pornografie infantilă.

Poliţiştii au abordat aspecte referitoare la prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă şi au adresat elevilor recomandări care să îi ajute să nu devină victime ale persoanelor certate cu legea sau cum să gestioneze eventualele conflicte în care ar putea fi implicaţi.

De asemenea, prin discuţiile purtate s-a urmărit semnalarea situaţiilor de pericol în care ar putea fi implicaţi din cauza necunoaşterii consecinţelor adoptării unor comportamente, cunoaşterea şi înţelegerea comportamentului de bullying/cyberbullying prin prezentarea unor situaţii de risc prin care pot ajunge victime, precum şi prezentarea formelor comportamentului violent şi factori favorizanţi.

De asemenea, poliţiştii le-au reamintit elevilor principalele reguli de circulaţie de care trebuie să ţină cont astfel încât să nu devină victime ale evenimentelor rutiere şi le-au explicat şi consecinţele consumului unor substanţe interzise asupra organismului.

loading...
error: Content is protected !!