vineri, 14 august 2020

Primim de la USR Buzău: „Simple speculații și calomnii”

Drept la replică cu privire la articolul din data de 4.7.2020 „Ultimul membru fondator al USR Buzău a părăsit partidul lui Barna”, conform articolului 30 alin 6. din Constituție:

În ultimele luni, cotidianul OPINIA prin articole asumate de domnul Călin Bostan atacă frenetic filiala Buzău a partidului Uniunea Salvați România.

L-am contactat de câteva ori și am adus lămuriri dar dezinformările au continuat. Facem acest demers pentru a lămuri public câteva aspecte.

Se încearcă decredibilizarea partidului și distrugerea încrederii cetățenilor în proiectul USR și în candidații noștri și nu putem să  mai asistăm pasiv la asta. Urmează alegerile locale și PSD-ul este disperat că nu va mai controla consiliile locale, pe cel județean și că va pierde funcții de primar. Știm că Primarul Toma este îngrijorat că va pierde alegerile, și chiar mai mult, prin accederea consilierilor USR-PLUS în Consiliul Local, PSD va pierde majoritatea.
în acest fel firmele de partid și de casă ale lui Toma nu vor mai avea acces la bugetul primăriei.

Adăugăm pentru o mai bună înțelegere a fenomenului, sumele încasate doar în luna Aprilie 2020 de către OPINIA de la Primăria Buzău. E vorba de două contracte în valoare de 5.040 lei și 17.647 de către SC Info Media House SRL, deținătorul ziarului și al site-ului www.opiniabuzau.ro.

Despre întâlnirea cu conducerea Pro România nu sunt multe de zis. Căutăm să găsim cele mai bune proiecte pentru Buzău și pentru asta ne asumăm discuții cu societatea civilă dar și cu actorii politici locali. Nu s-a semnat niciun document, nu există nicio înțelegere și nici nu va fi. USR va avea candidați și liste comune în cadrul Alianței 2020 alături de PLUS și nici nu se pune problema să nu treacă pragul electoral la nivel de județ și în municipiile Buzău și Râmnicu Sărat. Nu doar că vom trece pragul dar conform rezultatelor obținute
la europarlamentare și la prezidențiale, prin votul și încrederea dumneavoastră vom avea mai mulți consilieri și primari. Sunt simple speculații și calomnii pe care domnul Călin Bostan și trustul OPINIA le aduc împotriva USR-ului!

Referitor la foștii colegi care au decis să plece din partid, unii dintre ei mergând direct în brațele politice ale PSD-ului, precizăm că listele de candidați în cadrul partidului nostru se stabilesc prin regulamente clare, respectând democrația autentică ce ne caracterizează. Orice membru poate candida și orice membru poate vota. Evident că nu toată lista de candidați este eligibilă. Unii colegi aflați pe locuri neeligibile au preferat să demisioneze iar alții să își schimbe brusc doctrina și să arunce toate principiile pe care le declarau. Nu există pădure fără uscături și ne bucurăm că partidul se curăța de oportunism. Nu vom renunța la principiile ce au născut acest partid. Fără ele, fără transparență, democrație și meritocrație rolul nostru în societate nu ar mai exista.

În această săptămână finalizăm listele de candidați și finalizăm validarea candidaților Alianței USR-PLUS la funcțiile de primar al municipiilor Buzău, Râmnicu Sărat și președinte de Consiliu Județean. Vom organiza o conferință de presă pe care o vom anunța public. Vă
mulțumim pentru susținere și încrederea acordată!

N.R.: Am publicat acest text, pe care autorii îl numesc pompos „Drept la replică”, din respect pentru toți foștii membri USR care au părăsit organizația județeană a acestei formațiuni politice acuzând că au cazut victime ale unor campanii de dezinformare precum cea din rândurile de mai sus. Pentru că așa cum ați putut constata, textul nu are nicio legătură cu un drept la replică, ci se încadrează în specia „ba pe-a mamei dumneavoastră”. Sau, mai delicat spus, în cea a „heringului roșu”.

2 COMENTARII

  1. Stimați salvatori, salvați-vă. Respecta-ți-vă sloganul fără penali milionari în euro din afaceri cu statul precum Ghinea, Pâslaru, Barna, Clotilde, Plicușor, Năsui. Trăim vremuri aspre, ateismul nu e o soluție. Nici neomarxismul globalist. Hotărâți-vă, sunteți partid sau uniune, fiindcă Partidul Uniunea nu sună bine pentru niște unii cu pretenții elitiste. Schimbați foșnetul de celofan cu voce umană și mesaj românesc. Brigada artistică de agitație este un gen caduc. Vă învăț de bine…

  2. Aha! Deci asta era! Firmele de partid și de casă ale lui Toma nu vor mai avea acces la bugetul primăriei. Se impune întrebarea: și atunci firmele cui vor avea acces la bugetul primăriei dacă pesedeul pierde majoritatea în Consiliul Local? Firmele lui Bill Gates sau ale lui Elon Musk?

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!