marți, 22 septembrie 2020

Primele două îmbolnăviri din cauza căpușelor

De la încălzirea vremii, zilnic, persoane mușcate de căpușe s-au prezentat la Spitalul Județean și au intrat în suravegherea medicilor.  La începutul perioadei au fost, la Unitatea de Primiri Urgențe, și câte zece persoane, și mai apoi câte cinci-șase. În cazul a două dintre victime, s-a confirmat boala Lyme, o afecțiune care poate avea efecte neurologice grave. Este vorba despre un copil de zece ani din Râmnicu Sărat și un tânăr de 39 de ani din Măgura.

În afara acestora, mai sunt în lucru și alte probe ale buzoienilor mușcați de căpușe pentru diagnostic, iar medicii de la Direcția de Sănătate Publică Buzău așteaptă rezultatele, exi­stând suspiciunea că, și în aceste cazuri, insectele au transmis celor mușcați microbii care pot conduce la cele două afecțiuni serioase.

Specialiștii spun că boala Lyme este o afecțiune infecțioasă care se transmite prin mușcătura căpușelor infectate de o bacterie numită Borrelia Burgdorferi. Nu toate persoanele care sunt mușcate de căpușe contactează boala Lyme. Riscul de a contacta boala de la o capușă infectată crește pe masură ce trece mai mult timp de la momentul mușcă­turii. Primele simptome ale bolii Lyme constau, în mare, în  febră, urticarie, paralizie faciale și artrită. Majoritatea erupțiilor apar pe mai multe părți ale corpului pe măsură ce infecția se răspândește. Daca boala Lyme nu este tratată prompt și eficient, deteriorarea arti­culațiilor, nervilor și a creierului poate începe după luni sau chiar ani după ce persoana a fost infectată.

loading...
error: Content is protected !!