Administrație

Primarul Râmnicului, gazda unui workshop pe tema colectării deşeurilor în zona de est a judeţului

La solicitarea Consiliului Judeţean Buzău, primarul Municipiului Râmnicu Sărat a preluat oficiile de gazdă într-o întâlnire pe tema colectării şi gestionării durabile a deşeurilor menajere, pe teritoriul judeţului Buzău, la care au fost prezenţi primarii din comunele situate în zona de influenţă a Municipiului Râmnicu Sărat, partea estică a judeţului. Din partea instituţiei care va implementa la nivel de judeţ proiectul pentru gestionarea deşeurilor menajere – Consiliul Judeţean Buzău – a participat vicepreşedintele Adrian Petre, însoţit de secretarul general al judeţului, Laurenţiu Gavrilă.

„Ieri (n.r.- 27.02.2024) am discutat din nou despre una din cele mai dificile teme ale administrațiilor locale și ale societății, în general! Problema colectării deșeurilor în localitățile noastre ne preocupă în egală măsură pe toți factorii implicați, primării, Consiliul Județean și operatorii economici care efectuează acest serviciu. Obiectivul tuturor este acela de a păstra un mediu cât mai curat, cheltuind sume tot mai mici, pe măsură ce colectăm selectiv și creștem cantitățile de deșeuri reciclabile valorificate”, a relatat primarul Municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan.

Implementarea unui sistem eficient de colectare a deșeurilor reprezintă o prioritate pentru administrațiile locale buzoiene. La întâlnirea de la Primăria Râmnicu Sărat au fost aduse în discuţie situaţia şi mai ales problemele care sunt întâmpinate pe zona colectării directe a deşeurilor menajere, fie că ar fi vorba despre populaţie, fie agenţi economici, care funcţionează pe raza comunelor din zona de est a judeţului.

Prin intermediul acestei întâlniri, primarii au reușit să identifice soluții comune și să stabilească un plan de acțiune pentru a rezolva această problemă. Secretarul General al Județului Buzău, Laurențiu Gavrilă, prezent la eveniment, a prezentat etapele și calendarul prin care Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „ECO Buzău 2009” va deveni operativă pe raza județului, moment în care întregul proces de colectare a deșeurilor, fie cele menajere, reciclabile sau biodegradabile, va fi făcut la alt nivel. România a fost sancționată cu o sumă extrem de mare pentru neconformarea măsurilor de mediu impuse de Uniunea Europeană și plătește penalități pentru fiecare zi de întârzieri în implementarea măsurilor. În aceste condiții un rol extrem de important le revine cetățenilor care trebuie să respecte regulile de colectare la nivelul fiecărei localități.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker