Actualitate

Primarul Marian Mărgărit, invitat de onoare la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului

De Ziua Armatei, Marian Mărgărit, primarul comunei Boldu, a fost prezent la Cimitirul Internațional al Eroilor din Valea Uzului. Conform acestuia au fost prezenți la manifestare ,,patrioți din toată țara (Harghita, Covasna, Bacău, Vrancea, Brașov, Mureș, Suceava), copii, tineri și seniori la un loc, într-o unitate de sfințire excepțională pentru comemorarea eroilor români din Cimitirul Valea Uzului”.

Știindu-i disponibilitatea pentru artă, cultură și nota de patriotism care-l caracterizează, am aflat secretul prezenței primarului Marian Mărgărit în acest loc. ,,La invitația autorităților locale am participat la acest măreț eveniment, pot spune de istorie. În cimitirul <Valea Uzului> eroii români odihnesc alături de  eroii maghiari, ruși, germani, italieni și alții. De ce am fost prezent în acest sanctuar al istoriei naționale, în acest sanctuar al jertfei naționale? La solicitarea autorităților locale din Dărmănești – Valea Uzului am scris Imnul Eroilor din Valea Uzului. Și muzica, și versurile, pe care le-am prezentat acolo în primă audiție. Va deveni Imnul Văii Uzului și imn național cât va fi neamul românesc. Am trăit momente de înaltă vibrație și simțire românească! Nimic nu e mai nobil ca iubirea de patrie și jertfa pentru patrie!”, a declarat, pentru OPINIA primarul comunei Boldu, Marian Mărgă­rit.

Menționăm că primarul comunei Boldu a primit aici placheta și diploma de fiu al Văii Uzului. Versurile imnului sunt pline de sensibilitate și patriotism: ,,Hai, la luptă române, hai la luptă / Țara-i una și neamul la fel / Să nu pierdem nicicând o redută / Să răspundem prezenți la apel. / Hai, la luptă români, hai la luptă / Să nu dăm niciun pas înapoi / Valea Uzului astăzi ne-cheamă / Să slăvim bravii noștri eroi.”

Primarul Marian Măr­gărit se află la cârma comunei Boldu de aproximativ trei decenii. Unul dintre atuurile sale este talentul artistic. Marian Mărgărit cântă de la vârsta de șapte ani, iar de-a lungul vieții a învățat să cânte la cinci instrumente – pian, vioară, acordeon, orgă și chitară – cu ajutorul cărora compune melodii pentru poeziile pe care le scrie. Talentul artistic a fost moștenit de fiul său, Georgian, care a devenit cunoscut pe plan național în urma colaborării cu Vanotek și The Code, a căror melodie, ,,I’m Coming Home”, s-a clasat a doua la selecția națională pentru Eurovision 2016. Georgian Mărgărit este absolvent de Teologie și cochetează cu politica, fiind ales, în anul 2020, consilier județean. Marian și Georgian Mărgărit au, de mai mult timp, o colaborare fructuoasă cu Fuego, căruia îi compun muzică și versuri.

Articole similare