Politic

Primăriile Buzău și Rm. Sărat, lăudate de ministrul Culturii

Festivalurile recent încheiate, respectiv Buzău International Arts Festival (BIAF) și Festivalul de muzică folk „Valeriu Sterian” de la Râmnicu Sărat, au adus cele două municipii din județ în atenția națională și, chiar, internațională. La acestea a participat și ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, care a lăudat primarii din Buzău și Râmnicu Sărat pentru organizarea acestor evenimente de succes.

Ministrul a participat la festivalul râmnicean dedicat marelui folkist Valeriu Sterian care, prin muzica lui, a condamnat nedreptatea, precum și lipsa de orientare a omului societății contemporane, fiind unul dintre liderii generației care a pus bazele folkului românesc. Cea de-a treia ediție a Festivalului de muzică folk „Valeriu Sterian” a fost un adevărat succes, iar nume cunoscute au urcat pe scenă, printre care Mircea Vintilă, Ducu Bertzi, Emeric Imre și mulți alții.

La BIAF, Lucian Romașcanu a avut ocazia să-l întâlnească pe Michele Placido, celebrul comisar Cattani din serialul „Caracatița”. Actorul italian a prezentat sâmbătă, 17 septembrie, publicului buzoian filmul documentar „Isolation”, la Teatrul „George Ciprian”. Acesta vorbește despre pandemia de COVID-19 din perspectiva a cinci mari regizori europeni, care povestesc despre tragedia pandemiei și revoluțiile sociale pe care le-a provocat în întreaga lume.

Ministrul și-a încheiat prezențele la festivaluri buzoiene cu Târgul „Toamna Buzoiană”, la care a participat alături de ministrul Agriculturii, Petre Daea, pe care l-a catalogat drept „ministrul favorit al românilor”.

„Administrațiile Buzăului și Râmnicului Sărat, primarii PSD Constantin Toma și Sorin Cîrjan, dau celor două comunități ocazii nenumărate de a se bucura de proiecte culturale de ținută. Sâmbătă, 17.09, am participat la două evenimente frumoase: a treia ediție a Festivalului «Valeriu Sterian» de la Râmnicu Sărat, o binevenită manifestare în memoria marelui folkist și conștiință trează a României pre și post decembristă și serata organizată de BIAF – Buzău International Arts Festival, unde Ministerul Culturii a fost finanțator. Am avut bucuria întâlnirii cu mulți oameni deosebiți, în special cu Michele Placido, actorul ce ne-a ținut în fața micilor ecrane cu rolul comisarului Cattani din Caracatița. Duminică (18 septembrie, n.r.) s-a deschis celebrul festival «Toamna Buzoiană» unde, împreună cu ministrul favorit al românilor, Petre Daea, am vizitat standurile fermierilor buzoieni”, a transmis Lucian Romașcanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Articole similare